Haddinizi bilin!

Hayır, hayır...  Bu yazıyı kaleme almakta geç kalmadım. Aksine, belki hatalarını anlar ve özür dilerler diye, sabırla, bekledim. Fakat birisi özür dileme zahmetinde bulunmazken, öteki özür dilerken bile yalan...

Hayır, hayır... 

Bu yazıyı kaleme almakta geç kalmadım. Aksine, belki hatalarını anlar ve özür dilerler diye, sabırla, bekledim. Fakat birisi özür dileme zahmetinde bulunmazken, öteki özür dilerken bile yalan söyledi.

Kimden ve neden bahsediyorum?..

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Sırp futbolcuları; Lazar Markoviç ve Duşko Toşiç...

Lazar Markoviç, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu’ndaki Arnavutluk - Sırbistan karşılaşması öncesinde skandal bir tweete imza attı. Markoviç, Sırbistan bayrağının üzerinde, Sırpça “Kosova Sırbistan’dır” ifadesinin bulunduğu fotoğrafı maç öncesinde Twitter’dan paylaştı.

Duşko Toşiç ise aynı karşılaşmada, asistine imza attığı Sırbistan’ın ikinci golü sonrasında, Çetnik selamı verdi.

Türk Twitter kullanıcıların tepkileri sonrasında; Markoviç, paylaştığı fotoğrafı kaldırdı. Toşiç ise karşılaşma sonrasında, Instagram hesabından, üzüntülerini ifade eden bir açıklama yaptı. Fakat açıklamanın satır aralarında, Türk halkının aklıyla dalga geçercesine ifadeler kullandı.

Toşiç diyor ki, “üç parmak işareti, faşizmi, dini ve ırkçılığı sembolize etmez. Üç parmak işareti genel olarak bütün Sırp sporcuların, hiç kimseyi hedef almaksızın selamlama ve sevinçlerini ifade etme biçimidir.”

Bakalım, öyle mi?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nasılsın, iyi misin? 08 Mayıs 2024 | 82 Okunma Emeğe ve emekçiye hürmet 01 Mayıs 2024 | 42 Okunma Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 119 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar