Mülteci nefreti neyi örtüyor?

Batı’nın bugün sahip olduğu refah ve zenginliğin temelinde vahşi, acımasız, kanlı bir sömürü kültürü olduğunu biliyoruz. Ancak bu refah ve zenginliği sadece sömürüyle...

Batı’nın bugün sahip olduğu refah ve zenginliğin temelinde vahşi, acımasız, kanlı bir sömürü kültürü olduğunu biliyoruz. Ancak bu refah ve zenginliği sadece sömürüyle sürdürmüyorlar; çoğunlukla makul ve meşru bir zeminde paranın kendilerine tabii yollardan akmasını da sağlıyorlar.

Örneğin bugün dünyadaki hemen her genç Batı üniversitelerinde eğitim görme hayali kuruyor. Her yıl milyonlarca genç bu hayalini gerçekleştirip Batı ülkelerindeki üniversitelere kayıt yaptırıyor. Milyarlarca dolar, sadece gençlerin özgeçmişlerinde yabancı dilde bir takım üniversite isimleri yazabilsin diye Batı’ya akıyor. ABD’nin, İngiltere’nin, Fransa’nın üniversitelerinde dünyanın her yerinden gelmiş, renkleri, dilleri, inançları farklı gençler özgür bir ortamda eğitim görüyorlar.

Batılı ülkeler eğitim verdikleri gençlerin yalnızca parasını almıyor; içlerinden istikbal vadedenleri cazip tekliflerle ülkelerinde tutuyorlar. Zeki, çalışkan, disiplinli, dürüst, mesleği olan, sermayesi olan, girişimci insanlar Batı ülkelerinde toplanıyor, karınca gibi çalışıyor, hem kazanıyor hem de kazandırıyorlar.

Finans aynı şekilde… Dünyanın parası geliyor ve güvenli liman olan Batı bankalarında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon 03 Mayıs 2024 | 4.413 Okunma Şule öğretmen ve yeni maarif modeli 29 Nisan 2024 | 1.690 Okunma İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle 26 Nisan 2024 | 3.032 Okunma Doku uyuşmazlığı 22 Nisan 2024 | 3.581 Okunma Nazlı seçmen günlerinde siyaset 19 Nisan 2024 | 1.703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar