Yine Lozan dedi!

Lozan'ı sorgulamak demek, Cumhuriyet'i sorgulamak demektir. Bugünden o döneme bakanlar fena hâlde yanılıyorlar.En büyük yanılgıları da CHP'yi M. Kemal'in kurduğu parti olarak görmeleri... Bugünün CHP'sini, kuruluş...

Lozan'ı sorgulamak demek, Cumhuriyet'i sorgulamak demektir. Bugünden o döneme bakanlar fena hâlde yanılıyorlar.

En büyük yanılgıları da CHP'yi M. Kemal'in kurduğu parti olarak görmeleri... Bugünün CHP'sini, kuruluş yıllarının CHP'sine yamıyorlar ve "Bugünün CHP'si ne ise o günün CHP'si odur." demeye getiriyorlar; halkı Millî Mücadele'den soğutmak istiyorlar.

Padişahlık hep öne çıkarıldığına göre, Cumhuriyet'e karşı bir tavır geliştirdikleri çok açık.

Neden saplantılarından kurtulamıyorlar? Hani Birinci Meclis (1920-1923), hakikî meclisti? Demek ki, onların nazarında Millî Mücadele'yi yürüten Meclis de, Osmanlı'yı yıkan Meclis!

 R. T. Erdoğan yine Lozan'ı diline doladı. Dün de yazmıştım, aklına bir şey takılmışsa asla vazgeçmiyor. Çok insan Lozan'ı "hezimet" demeye gelen sözlerine karşı deliller ortaya koyması karşısında susmuştu. Son açıklamasında susmadığı, kendisini haklı çıkarmak için yol aradığı anlaşılıyor.

Yapmayın!  Millî mutabakata en çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanda, Cumhuriyet'i tartışmaya açmayın!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar