Türkeş ne kadar biliniyor?

Türkeş'in vefatının 21. yılı. Zaman geçtikçe, Alparslan Türkeş'in öncülük ettiği Milliyetçi/Ülkücü Hareket'in Türkiye'nin var oluşundaki yeri daha...

Türkeş'in vefatının 21. yılı. Zaman geçtikçe, Alparslan Türkeş'in öncülük ettiği Milliyetçi/Ülkücü Hareket'in Türkiye'nin var oluşundaki yeri daha belirginleşiyor. 

Milliyetçilik tabiî ki Türkeş'le başlamadı. Hatta Dokuz Işık da Türkeş'le şekillenmedi. Zaman zaman anlattım. Kitaplarımızda da izah edilmiştir. Ama öyle bir fonksiyonu var ki, milliyetçi hareketleri dernekçiliğin çok ötesine taşımış, Türkiye'nin istikbaline yön vermiştir.

Daima hatırlatırım. Halkımız, Türkiye'nin içine itildiği badireden çıkışında Türkeş'in fedakârlığını idrak etmiştir. İnsanlar 7 Nisan'da Ankara'da kar altında yapılan cenaze töreninin ihtişamıyla başında olduğu partisi arasındaki oransızlığı gözlemişler ve Türkeş'in asıl neyi temsil ettiğinin farkına varmışlardır.

Yanı başımızda bir emperyalist güç, ta uzaklarda Okyanus ötesinde bir başka emperyalist güç Türkiye üzerinden birbirleriyle cedelleşiyor.

O, siyasî liderdi ama askerî formasyona sahipti. Tehlikenin nereden nasıl geleceğini hesap etmiş, tedbirini almıştı. Ankara'da gençleri toplar, bıkmadan usanmadan tarihten misallerle neler yapılması gerektiğini anlatırdı. Ülkü Ocakları üniversitelerde böyle teşkilâtlandı.

1968 yılından itibaren Türkiye büyük kavganın içine sürüklendi. İtildi, demiyorum, sürüklendi. Önüne geçilmez bir sürüklenme... Kurtulmak için çaba gerek. Yoksa topraklar "Türkiye/Türkeli" olmaktan çıkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar