Soyuluyoruz ey halkım!

Kızılay üstünden devletin soyulması, akla ziyan. Bunun hesabını kim verecek ve nasıl verecek?! Bir hayır kurumu üzerinden cebimiz boşaltılıyor. Bir kelime kullanacaktım, avamî bir kelime .... nokta nokta koyayım!  Senin, benim, onun cebinden para çalarak, "yandaş hayratı" kuruyorlar!

Dış gailemiz bu kadar artmışken, adı konmamış savaşın içindeyken, soyan soyana. Birinci Dünya Savaşı'nda harp zenginleri türemiş ve İttihat ve Terakkî iktidarını çok zorlamıştı. Sonunda İttihat ve Terakkî ile birlikte Osmanlı çöktü.

1911-1912 Balkan savaşları bizim kaderimizi belirleyen savaşlardır. Balkanlar bütünüyle elimizden giderken "Osmanlıcılık" iflas etmişti. İttihat ve Terakkî dönemi sanıldığı gibi öyle "Türkçüler şahlanın!" naraları atıldığı dönem değildir. Balkan Savaşları sonunda, "ittihad-ı anasır"dan umut kesilince Türk'e dönüşten başka çare olmadığı görülmüş, bu dönüşü hayatın bütün safhasına yayma gereği duyulmuştu. Şartlar ister istemez, bu yönelişin kapısını sonuna kadar açmıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar