Rusya neden Türkiye'yi istiyor?

Rusya, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında, Azerbaycan'la birlikte hareket ettiğini bildiği Türkiye'yi neden sulh görüşmelerine dâhil ediyor? Ermenistan'a bir saldırı olursa biz destek vereceğiz, diyen Rus tarafı. Putin'e...

Rusya, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında, Azerbaycan'la birlikte hareket ettiğini bildiği Türkiye'yi neden sulh görüşmelerine dâhil ediyor?

Ermenistan'a bir saldırı olursa biz destek vereceğiz, diyen Rus tarafı.

Putin'e hiçbir surette itimat edilemez. Mutlaka bir manevrası vardır, ama bizim de istediğimiz görüşmelerde yer almamız değil miydi?   

Azerbaycan toprakları 1990'lı yılların başında Rusların desteğiyle işgal edilmişti. Putin, Ermenistan'ın işgalci olduğunu dolaylı olarak ikrar etti. "Savaş Ermenistan topraklarında değil." sözünü herkes gibi biz de hatırlattık.

Sovyetler zamanında Dağlık Karabağ otonomdu; kendi idaresi vardı. Ermenistan'ın asıl istediği Dağlık kasım ama, Azerbaycan'ın ordusunun olmadığı, silahının olmadığı en zayıf anında vurdu ve Dağlık kısımdan daha fazla alanı işgal etti. (Ermenistan desem de siz Rusya anlayın.)

Rusya, görünen o ki, tamamen Ermenistan'a destek vererek, Azerbaycan'ı, hele Avrasya'nın en kritik bölgesindeki Türkiye'yi karşısına almayı -şimdilik- istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar