'Kavga günleri'nin dostları

Canlarını birbirlerine emanet edenler geçen hafta sonu Bursa'da buluştular.Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF)'de, 12 Eylül öncesinin, o netameli zaman diliminin kader ortakları, her yıl bir şehirde toplanıyorlar.Kavga...

Canlarını birbirlerine emanet edenler geçen hafta sonu Bursa'da buluştular.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF)'de, 12 Eylül öncesinin, o netameli zaman diliminin kader ortakları, her yıl bir şehirde toplanıyorlar.

Kavga günleri... Sanmayın ki, bu kavgalar, "yumruk" ve "silâh"la... "Kavga" her cephede sürüyordu.

"Kavga Günleri" deyince... Yağmur Tunalı'nın "Kavga Günleri" kitabından burada kaç defa bahsettim. Ağırlıklı olarak dönemin bir cephesini, kültür ve sanat olaylarını hatta vuruşmaları anlatır. Nereden nereye geldiğimizi o kitaptan okumalı. (Bilge Kültür Sanat Yayınları). Konuşulmayanlar da vardır ve mezara kadar sırdır.

Bir savaşın içindeydik. Şunu kesinlikle ifade edeyim: O günleri bütünüyle yaşamış kişi olarak her şeyi gördük ve biliyoruz. Kimse "kullanılmak"tan bahsetmesin. "Yanlışlıklar" her harekette kaçınılmazdır; bu "yanlışlıklar"ı bütüne yaymak kastîdir.

 Allah'a çok şükür ki, "kavga"nın bir tarafındakiler, yerli fikrin insanlarıydılar. "Kutlu yürüyüş"ü karıştırmak, bulandırmak isteyenler olmadı mı? Oldu elbette...  Bir hareket varsa, sızıntılar da vardır. Herkes bunu bilir ve tedbirini alır. Onun için Ülkücü Hareket'te şu oldu bu oldu, diyenleri hiç kaale almayın. Özü sağlam.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar