İlmin kıymeti bu mu?!

Siyasetnameler, nasihatnameler, pendnameler, hükümdarlara akıl vermek için yazılmıştır. Ulema fikrini en katı yönetimlerde bile hiç çekinmeden söylemiş, hapse girmekten, kelleyi vermekten asla...

Siyasetnameler, nasihatnameler, pendnameler, hükümdarlara akıl vermek için yazılmıştır. Ulema fikrini en katı yönetimlerde bile hiç çekinmeden söylemiş, hapse girmekten, kelleyi vermekten asla korkmamıştır.

Yeri gelmiş, ashab Hz. Peygamber'e bile itiraz etmiştir.  (Bkz. Mahmut Kavaklıoğlu, "Sahabe-i Kiramın İstek, Öneri ve İtirazları Karşısında Hz. Peygamber", EKEV Akademi Dergisi, S. 15, Bahar 2003).

13 üniversite bölünüyor. Öğrenci sayısı fazlaymış.  O bahaneye sığınsalar bile, isimleri hoşlarına gitmeyen "Gazi" ve "İnönü" üniversiteleri için diğer üniversitelerin de kurban edildiği herkesin aklına geliyor.

Bölünmek istenenlerden İstanbul Üniversitesi, ilk üniversitemizdir. Gazi Üniversitesi'nin de köklü bir geçmişi vardır.

Lisansüstü çalışmalarımı yaptığım İstanbul Üniversitesi benim de üniversitem. Üniversiteme sahip çıkmak adına bölünmesine karşıyım ve öğrencilerin, hocaların yanındayım.

Köklü fakültelerden Cerrahpaşa Tıp, İstanbul Üniversitesi'nden ayrılacakmış. Hatta adını bile değiştirip İbn-i Sina Üniversitesi yapmak istemişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar