İletişim Başkanlığı'nın İstanbul Kanalı hassasiyeti!

İletişim Başkanlığı "Kanal İstanbul" için sayfa açmış. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İstanbul Kanalı arasında nasıl bir bağ var, bilemedim.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" diye tuhaf bir ad verdikleri yeni rejimde, her şey iç içe. Vazife sınırının neresi olduğunu bilemiyoruz. Kim evvel davranır, kim bir ucundan tutarsa kaldırmak istiyor.

"İletişim" adlandırması da bir garip... Önceki adı "Enformasyon" idi.

İletişim, iletmekten gelir. Elle tutulur bir şey iletilir. Söz ise taşınır veya nakledilir. Türkçenin inceliğine bakın siz... Taşımak Türkçe. Arapçadan gelmiş bir kelime (Nakil ise Arapça bir kelime demiyorum!). Çünkü, Türkçemizin artık aslî bir kelimesidir.

"Söz taşımak" ile "söz nakletmek" arasındaki farkı bilirsiniz. Birincisi gıybete girer. "Gıybet" Arapçadır kullanmam diyen, "dedikodu" diyebilir. Cumhuriyet öncesinde bile kullanılırdı. Osmanlı Türkçesini ben hallederim...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar