Hıncal Bey anlamamış

Sabah'ta yazan Hıncal Uluç, yazısının bir bölümünde "Aslan Amcam" başlığı altında bizden bahsediyor. Amcası olan ben değilim; Alparslan Türkeş!"Men çe guyem tamburem çe guyed" ("Ben ne diyorum...

Sabah'ta yazan Hıncal Uluç, yazısının bir bölümünde "Aslan Amcam" başlığı altında bizden bahsediyor. Amcası olan ben değilim; Alparslan Türkeş!

"Men çe guyem tamburem çe guyed" ("Ben ne diyorum tamburam ne söylüyor"). Hıncal Uluç'un yazısını okuyalım:

"Ölüm yıldönümüydü Aslan Amcamın.. Alparslan Türkeş tabii.. Törenlerle anıldı. Çeşitli yorumlar da çıktı. Aslan Amcam ya.. Okudum hepsini..

Burhan Ayeri'nin insana çok keyif veren yazılarını okumak için aldığım Yeni Çağ'da 'Türkeş ne kadar biliniyor' başlıklı bir köşe yazısı dikkatimi çekti. İddialı bir laftı. A[r]slan Tekin yazmış. Hemen daldım.

'Milliyetçilik tabii ki Türkeş'le başlamadı. Hatta Dokuz Işık da Türkeş'le şekillenmedi' diyordu daha yazının başında. Onu görünce gerisini okumadım.

Türkeş'i bilmeyen birinin 'Türkeş ne kadar biliniyor' demeye hakkı var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar