Hatıralardan çıkıp gelenler

Cem Karaer, "Çocukluk Bitmez"den sonra, "Hazlar ve Hatıralar"ı yayınladı (Cinius Yayınları, 220 s.). Denemeler-hatıralar desek yeri. Denemeler de "ben" var. İnsan hissiyatından, gördüklerinden, hâliyle tecrübesinden hareket eder.

"Ben"i; "ego" ve hatta "ene"den ayrı tutmak gerek. 

Cem Karaer deyince hemen akla babası Mustafa Necati Karaer gelir. Hisar şairlerinden. Karamsar günlerimizde Mustafa Necati Karaer'in şu mısralarını vermeden geçemeyeceğim:

"İşte ikiye bölünmüş bir dünya, / Başka rüzgârlar, başka türküler,/ Ateşle oynuyor insangiller / Düşen cemre filân değil suya / Korkular, korkular, korkular…/ Artık baharlar gelmeyecek dünyamıza / Bütün kapılar kilitli, / O sihirli anahtarını çevir / Umudum bir sende kaldı şiir."

Cem Karaer "Hazlar ve Hatıralar"da askerliğinden başlıyor. Anadolu'nun bir ilinden yaşadıklarını, o dönem askerliğinin şaşırtan taraflarını rahat bir dille anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 594 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar