Etnisite bölücülüğü

Kaç defa yazdım:  "Kürt seçmen" dediğiniz an bölücüler safına katılıyorsunuz.Hepimiz iç içe girmişiz. Ayırım yapmamız imkânsızken, nasıl böyle söylenebilir?!Recep Tayyip...

Kaç defa yazdım:  "Kürt seçmen" dediğiniz an bölücüler safına katılıyorsunuz.

Hepimiz iç içe girmişiz. Ayırım yapmamız imkânsızken, nasıl böyle söylenebilir?!

Recep Tayyip Erdoğan ne diyor: "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet." Bu teklerin adı var. O da tek: "Türk milleti, Türk bayrağı, Türk vatanı, Türk devleti."

Reis, zaman zaman teklerin adını vurguluyor.

Tekrar tekrar yazıyorum:  İçimizde hangi etnik grup varsa başımın tacıdır.  Her birinin içinde ben varım, sen varsın, o var; biz varız: Biz Çerkez'iz, biz Kürt'üz, biz Gürcü'yüz, biz Abaza'yız, biz Boşnak'ız, biz Arnavut'uz, biz Pomak'ız... (Neydi başka? R. T. Erdoğan "çözüm" falan derken sık sık sıralayıp duruyordu!) İşte biz onların hepsiyiz; biz özüz! Bu özün bir adı var: Türk!

(Başka gayeler güdenler, bölücüler, "Türk" adının değiştirilmesini istemişlerdir.  Belki 10 defa yazdım... Her seferinde hatırlatacağım. Bir hanım yazar (Hilâl K.), Selahattin Demirtaş'ı referans göstererek Türk bayrağının adının "devlet bayrağı" olması gerektiğini söylemiştir. Ne yazık ki, bu hanım, iktidardakilerin gözdesi. Sabah gazetesine transfer edilmiş ve Reis'in tayyaresine alınarak, yanında boy göstermesine fırsat verilmiştir. Bu tavır, "Aslında biz de senin gibi düşünüyoruz. Ama şimdilik "tek"leri sıralamamız gerek." manasına gelir mi, gelmez mi?!)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar