Cemaat ve İslâmdan sapma

Cemaatçilik, tarikatçılık zamanımızda "bölücülük"le eş anlam taşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu bölücülüğe bir çare düşünmek...

Cemaatçilik, tarikatçılık zamanımızda "bölücülük"le eş anlam taşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu bölücülüğe bir çare düşünmek mecburiyetindedir.

Diyanet, daha yakın zamanda "FETÖ Örgütlenmiş Din İstismarının Tahlili" kitabını yayınladı.

Diyanet yöneticileri de kendilerini kurtarma derdindeler. F. Gülen'in, İslâma aykırı görülen, darbeye hazırlık addedilen sözlerini bulup sıralamışlar. 

Mehmet Görmez daha ayrılmadan bu kitap çıkmıştı.

Çok geç kalındı. Anadolu'da bir söz var. Dilimin ucunda... Küfürlü ama... Vaziyeti en iyi açıklayan "Baba-eşek-ana" sözlerini barındıran sekiz kelimelik ortalık sözü. Benim gibi ağzından sövgü çıkmayan bir insan böyle diyorsa, göz göre göre Türkiye'nin uçuruma yuvarlanmasına kızgınlığımı anlayın artık!

Herkes kendisine bir pay çıkarmalıdır. Hata işlenmemesi için, din adına konuşanlar süzgeçten geçirilmelidir. İlâhiyatçılarımıza çok iş düşüyor.

 Yine "Ama..." diyeceğim.

Halkın kafası çok karışık. Dinden bahseden, Kur'ân'ı açıklayan muteber addediliyor. Eğer etrafında taraftar veya mürit toplamışsa, kıymeti daha artıyor.  Çünkü, "şef" bir "değer" görülmese neden kapılansınlar ki... İşte boşlukları bu "değerler" dolduruyor.

İnsanlar cemaatleşebilirler, organize olabilirler... Ancak bunu dini kullanmak için yaparlarsa, asıl "ümmet"e zarar verirler.

Bakmayın siz, geçmişten beri cemaatleşme-tarikatlaşma belâ olmuştur. Ergin kişi etrafında, o istemediği hâlde bir halka meydana gelebilir. O erginin fikirlerinden hareketle İslâmı anlatabilirler. Ancak bunu grup çıkarına, şahsî çıkara dönüştürürlerse, ki çoklukla ve hele zamanımızda tamamen böyle, zararı bütün Müslümanlar görür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar