Bakanlıkların adları öz olmalı

Yeni rejimde bakanlıklar birleştiriliyor ve sayıları azaltılıyor. Kim ne yaparsa yapsın... Ben bakanlıkların adlarıyla ilgiliyim.Daha önce de yazdım. Ankara'da çoklukla Eskişehir Yolu'nda sıralanan bakanlıkların...

Yeni rejimde bakanlıklar birleştiriliyor ve sayıları azaltılıyor. Kim ne yaparsa yapsın... Ben bakanlıkların adlarıyla ilgiliyim.

Daha önce de yazdım. Ankara'da çoklukla Eskişehir Yolu'nda sıralanan bakanlıkların birinin adını okuyup bitiremeden ikincisine geçiyor, ikincisini okuyup bitiremeden üçüncüsüne... Ne gereği var, böyle uzun, karışık isimlere?

"Rejim" desek, bozuluyorsunuz, sizin dediğiniz olsun, "sistem" diyeyim, yeni sistemde, bakanlıkların adları bugün belli olacak.

Bakanlık sayısının azalacağını Reis söylemişti. Abdülkadir Selvi'nin sıralamasına göre bakanlıklarını adları şöyleymiş:

"Adalet Bakanlığı, AB ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile Gençlik ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bilimsel Araştırma ve Teknolojik Yatırımlar Bakanlığı, Enerji Politikaları Bakanlığı, Hazine ve Mali İşler Bakanlığı, Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanlığı. Tarım Orman ve Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Bakanlığı..." (Hürriyet, 28 Mayıs 2018).

Hemen itiraz ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar