'Asıl felâket' ikazı

Ak Parti yönetimi, kendi dışındakileri, bütün ikazlara rağmen, "düşman" görmeye devam ediyor.Eski komünist yönetimlerde, tek parti iktidarı olur ve başka partiye geçit verilmezdi. Biraz tenkit etmek isteyenin...

Ak Parti yönetimi, kendi dışındakileri, bütün ikazlara rağmen, "düşman" görmeye devam ediyor.

Eski komünist yönetimlerde, tek parti iktidarı olur ve başka partiye geçit verilmezdi. Biraz tenkit etmek isteyenin, alternatifler üretmeye kalkışanın defteri anında dürüldü.

Benzetmek gibi olmasın, ister istemez eski komünist ülkeleri akla getiriyor mevcut iktidar. Komünist ülkelerdeki uygulamaları, okumalarım dışında, Balkanlarda olsun, Orta Asya'da olsun sık gittiğim, bir süre yaşadığım için biliyorum. Bir "İslâmcı" ülkede de kaldım, uygulamalarını gözlemledim; başını hiç kaldıramazsın. Her şeyin kontrol altında.

Kendinden olmayan düşman ve yok edilmesi gerekir! Bu mantıkla hareket ediyorlar. Bunların iktidarda kalma mecburiyetleri var. Bu konulara hiç girmeyelim, kitap yazmak lâzım yoksa! Düşmanlık bu mecburiyetten.

Her zaman burada yazdığım bir husus: İnsanı kazanmak... Ve hatta düşmanı kazanmak... Kaç gündür "İslâmist" yazarlar bile Maide suresinin 8. ayetini hatırlatıyorlar... "Kin gütmeyin!" diyorlar.

Kendilerinden olmayanı "düşman" görenler biraz tefekkür etseler, belki bir yol bulabilirler. İthamlarının İslâmla bağdaşmadığını günaha girdiklerini görürler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar