Aday olmadı ama tavrı net

Abdullah Gül beklenen açıklamasını yaptı ve cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını söyledi. Ama "Ortak aday" gösterilseydi adaydı.Bu şu demek: "Ben Erdoğan'la köprüleri attım."Saray...

Abdullah Gül beklenen açıklamasını yaptı ve cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını söyledi. Ama "Ortak aday" gösterilseydi adaydı.

Bu şu demek: "Ben Erdoğan'la köprüleri attım."

Saray etrafında toplaşanlar, A. Gül için: "Reis'in yanında olmak yaraşır... eski dostlar..." falan diyorlar ama, A. Gül'ün bağrının neden yanık olduğunu akıllarına getirmiyorlar.

Ak Parti'nin kongresi, sırf genel başkan adayı olur diye, A. Gül'ün cumhurbaşkanlığından ayrılışından bir gün önce yapılmış, önü kesilmişti. Hatırlayın... A. Gül'ün hanımı kongre öncesi, "Bizi çok üzdüler... Asıl intifadayı ben başlatacağım." demişti. O kadar kırgındılar.

4 ay önce, 1 Ocak'ta "Erdoğan köprüleri attı" başlıklı yazımda, artık bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını belirtmiştim:

"A. Gül'ün en son 'ucu açık kararname' için 'Böyle kararname olmaz!' demeye getirmesi, Saray ve çevresini fena öfkelendirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 177 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar