Türkiye, PYD devletini kabul mü ediyor?

Türk-Amerikan ilişkilerinde, daha doğrusu Trump-Erdoğan arasında bir süredir ilginç açıklamalar oluyor.Trump, Osaka zirvesinden itibaren, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri almasını haklı bulduğunu söylüyor ve Türkiye'ye Patriot füzesi satmayan Obama'yı suçluyor.

İtiraz eden Cumhuriyetçi senatörleri, ikna etmek için Beyaz Saray'a davet ediyor. Bu gelişmeler sırasında S-400'ler Ankara'ya uçaklarla getiriliyor.

Osaka'da F-35'ler konusundaki tartışmayı hatırlatan Trump, "Dürüst olmak gerekirse bu aslında gerçekten Erdoğan'ın hatası değil. Siz şimdi 'Donald Trump Türkiye'yi seviyor.' diye flaş haber yapacaksınız. Diyeceksiniz ki 'Donald Trump, Türkiye'nin yanında.' Hayır. Ben ülkemizi seviyorum." diye konuşmuştu. 

***

Derken Milli Savunma Bakanlığı'nda, Türk ve ABD'li askeri yetkililer arasında, Suriye'nin kuzeyinde "Güvenli Bölge"nin tesisine yönelik çalışmalara başlandı! Hemen öncesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin  Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar