İstanbul seçimi ve rejim değişikliği!

Aydınlık'ta Atakan Hatipoğlu, "Amerikancılık, kendisini her zaman, ulusal çıkarların kendine özgü bir savunusu olarak sunar. Burada kendine özgülük, 'gerçekçilik' maskesi takar. Ülkesinin...

Aydınlık'ta Atakan Hatipoğlu, "Amerikancılık, kendisini her zaman, ulusal çıkarların kendine özgü bir savunusu olarak sunar. Burada kendine özgülük, 'gerçekçilik' maskesi takar. Ülkesinin çıkarlarına emperyalist sistemin içinden bakanlar, kendilerini her zaman ulusal çıkarların 'gerçekçi' savunusu kimliği altında sunmuşlardır." diyor.

Tespit doğrudur. Milliyetçilik veya ulusalcılığın ölçüsü vatan millet nutukları yani söylemler değil eylemler olmalıdır. Fakat Hatipoğlu bu ifadeleri, bugün AKP/MHP iktidarının ulusal çıkarların yanında, muhalefetin ise karşısında olduğunu söylemek için yazmış!

***

Hatırlarsanız, Türkiye'nin AB talimatlarını yerine getirmesi için hazırlanan pakete "ulusal program" denilmişti! Oysa ulusun bu programdan haberi bile yoktu!

Ben, siyasi partilerin ne durumda olduğu konusunda Oktay Sinanoğlu'nun analizini doğru buluyorum.

Sinanoğlu, şöyle diyordu: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar