Ermenistan'ın boyunu aşıyor da...

Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 46'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs...

Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 46'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kıbrıs Rum tarafı Kıbrıs Türk'ünün siyasi eşitliğini ve Ada'nın doğal kaynakları üzerindeki eşit haklarını gecikmeksizin teslim etmelidir." çağrısında bulundu.

Yakın geçmişte Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin Annan Planı'nı kabul etmesi için çalışmış ve bunda da başarılı olmuştu. Erdoğan, Türkiye'de konferanslar veren KKTC'nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a da "Git memleketinde konuş" demişti.

Erdoğan'ın, Denktaş'ın bir ömür savunduğu "siyasi eşitlik" yoluna girmesi önemlidir. Fakat artık KKTC'nin tanınması için faaliyet göstermek gerekiyor..

Çünkü sorun artık Libya ve Suriye krizleri ile birlikte Doğu Akdeniz sorunudur ve bu bölgedeki mücadelenin asıl sebebi, stratejik hedeflerle birlikte petrol ve doğalgaz kaynaklarıdır. Bu gerçeği ilk defa Denktaş söylemiş ama Erdoğan bu konuyu o zaman değerlendirmemişti. Şimdi Libya Ulusal Mutabakat hükümeti ile varılan deniz yetki alanlarıyla ilgili uzlaşma, bakalım bu zaman ve saha kaybını telafi edebilecek mi?

***

Dış politikada yeni kriz ise Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırıya geçmesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar