ABD'nin çekilmesi kalmasından iyidir!

Önce 13 Ağustos'ta sordum, "ABD ile Suriye için gizli anlaşma mı imzalandı?" diye… Sonra 13 Eylül'de aynı soruyu tekrarladım; "Türkiye'yi yöneten akıl, Suriye konusunda, her geçen gün, ABD ile paralel adımlar...

Önce 13 Ağustos'ta sordum, "ABD ile Suriye için gizli anlaşma mı imzalandı?" diye… Sonra 13 Eylül'de aynı soruyu tekrarladım; "Türkiye'yi yöneten akıl, Suriye konusunda, her geçen gün, ABD ile paralel adımlar atıyor. İdlib'de ABD'yi yardıma çağırmak, bunun önemli bir göstergesi" dedim.

Şimdi anlaşılıyor ki Trump ile Erdoğan arasında bir mutabakat vardı ama Pentagon direniyordu. Pentagon, Trump'ın istediği gibi ABD askerlerini Fırat'ın doğusundan çekmeye başladığına göre mutabakatın gereği yapılıyor.

Fakat bir konu henüz aydınlığa kavuşmadı! Türkiye, Fırat'ın doğusunun tamamına mı müdahale edecek yoksa güvenli bölge oluşturmak için sadece 30 kilometre derinliğe kadar mı inecek?

Washington Post'a bilgi veren üst düzey bir ABD yetkilisi, Türkiye'nin sembolik bir operasyon mu düzenleyeceği yoksa sınırdan 30-40 kilometre içeri gireceği bir operasyonu mu tercih edeceği konusunda ABD hükümetinin "hiçbir fikri olmadığını" söyledi.

New York Times'a konuşan Suriye uzmanları ise SDG'nin yani PKK/PYD'nin Türkiye'ye karşı koyabilmek için Suriye ordusuyla anlaşmaya yanaşabileceği görüşünde.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 881 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 885 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar