Her devrilen demokrat değildir

Bolivya Devlet Başkanı Morales, sokak protestolarına polis ve askerin de arka çıkmasıyla devrildi. Seçim hırsızlığıyla itham ediliyordu. Ve direnemeyecek noktaya gelmişti zaten.

20 Ekim'de, birinci turda sayım tamamlanmadan zaferini ilan edip ikinci tura gerek kalmadığını söylemişti. Sokağa çıkan muhalefeti de dış destekli bir darbe tezgahlamakla suçlamıştı.

Sonunda geri adım attı, bastıramadığı taleplere kulak verdi, tartışmalı sonuçları iptal ve seçimi yenilemeyi kabul etti. Ama geç kalmıştı.

Genelkurmay başkanının istifasını istemesi üzerine, koltuğu bıraktı, ayrılmak zorunda kaldı.

Bizdeki 'büyük oyunu görün' korosu durur mu, başladılar ardından ağıtlar yakmaya.

Şöyle demokrasi şampiyonuydu, böyle halk kahramanıydı, Amerikan karşıtlığının önde giden bayraktarıydı, emperyalizmle savaşın son mücahidiydi, Washington'un canını sıkıyordu, CIA darbesiyle devirdiler sonunda, antidemokdatik müdahaleyle önce halkı sokağa döktüler, sonra işbirlikçi generallerinin ihanetine uğradı ve operasyon tamamlandı diye, hariçten ne gazeller okuyorlar ne gazeller...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dikkat etki ajanı çıkabilirsiniz 10 Mayıs 2024 | 845 Okunma Sıra Demirtaş için yumuşamada 09 Mayıs 2024 | 1.052 Okunma Meğer kamu malına el uzatanlarmış hain 08 Mayıs 2024 | 862 Okunma Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.247 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.615 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar