Cemaatler gizlice fişleniyor mu?

İkinci SETA vakası izlenimi veren skandal bir rapor ulaştı elime.   Üzerinde ‘gizli’ ibaresi taşıyor. Cemaat ve tarikatlarla dini yapı ve şahsiyetleri tek tek ele alan, haklarında ayrıntılı bilgi toplayan bir değerlendirme. . .

SETA’nın ‘uluslararası medyanın uzantıları’ raporundan tek metodolojik farkı, gizlilik içermesi. İstihbarat fişlerinden tek farkı da bilgilerin sadece açık kaynaklardan toplanması. Neden ve Diyanet’in işi mi?

Önsözünde belirtildiği gibi, 15 Temmuz ihanetinden sonra FETÖ’yle mücadelede Diyanet’in rolü de önem kazandı.

Yeni FETÖ’lerin çıkmaması için hurafe ve batıl inançlarla mücadele edilmesi şarttı. Halkı aydınlatma, uyarma ve farkındalık oluşturma görevi, en başta  Diyanet’e düşüyordu.

Bu amaçla kapsamlı çalışmalar yaptı Diyanet. Cemaat ve tarikat liderleriyle toplantılar düzenledi, bağımsız vaiz ve ilahiyatçılarla görüştü.  Sapkın şarlatanlar, hurafeci inanç bezirganları, dini duyguları sömüren istismarcı hokkabazlarla mücadele için somut tespit ve öneriler geliştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 1.600 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 544 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.339 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 2.175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar