Cumhur Kılıçdaroğlu’nu seçtirecek

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (17.06.2022)''Cumhur Kılıçdaroğlu’nu seçtirecek'' başlıklı yazısı.

Biliyorum İzmir’deki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’dır” diyerek kendi adaylığını ilan etti.

Ama aynı toplantıda Kılıçdaroğlu’nu da meydana, bir anlamda düelloya davet etti. Davet ederken “kökeninden, meşrebinden endişe etme, seni savunuruz, çık karşıma” gibi imalı, başka yönüyle kışkırtıcı cümle de kurdu. Benzeri ifadeler, Cumhur İttifakı’nın öteki ortağı MHP liderinden de geldi.

Erdoğan’ın sözlerinde “kökeni – meşrebi” diye altı çizilen şeyler, muhtemelen Kılıçdaroğlu’nun Kürt – Alevi aidiyetine işaret ediyor.

“Seni savunuruz” ifadesi ifadesi, gerçek bir insani duyarlılığı mı yansıtıyor yoksa, “Senin aidiyet diye bir zaafın var” iması mı içeriyor, düşünmeye değer.

Ama karşı ittifak adına Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını talep etmenin onu “en kolay rakip” gibi görmekten kaynaklandığını tahmin etmek zor değil. Onun da altında Kılıçdaroğlu’nun aidiyetinin negatif bir unsur olarak görülmesi yatıyor.

“Seni savunuruz” ifadesi bu hesabı perdelemek için sarfedilmiş bir kurnazlığı, bir bıyık altından gülme...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 64 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.979 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.334 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar