“Babacan tepkisi”nin arka planı

19 yıllık Ak Parti iktidarında bir dönemin “ekonomik başarı” ile nitelendiği bir vakıa. Bu dönemde de ekonominin dizgini Ali Babacan ve arkadaşlarının elinde.Bugün ise ekonomi çalkantılı. Enflasyon...

19 yıllık Ak Parti iktidarında bir dönemin “ekonomik başarı” ile nitelendiği bir vakıa. Bu dönemde de ekonominin dizgini Ali Babacan ve arkadaşlarının elinde.

Bugün ise ekonomi çalkantılı. Enflasyon tırmanmış, hayat pahalılığı mutfakları kasıp kavuruyor, Türk Lirasının değeri yerlerde sürünüyor.

Bugün; Babacan ve ekibinin olmadığı, ekonomi dizginlerinin Erdoğan’ın elinde bulunduğu bir dönem.

Bu manzara, ister istemez bir kıyaslamaya yol açıyor: Ekonomi Babacan liderliğinde iyi gidiyordu, bugün ise iyi yönetilmediği için sorunlar yaşanıyor.

Böyle bir mukayese, tabii ki Tayyip Erdoğan gibi “lider kültü” üzerine siyaset yapan bir kişi için kabul edilemez.

Onun için şu sıralar Erdoğan, hem kendisinin “ekonomist” olduğunun ısrarla altını çiziyor, ”Ekonominin kitabını yazdığını” söylüyor, hem de Ali Babacan’a karşı son derece agresif bir dil kullanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Refah ile DEM arasında 15 Mart 2024 | 1.411 Okunma Kampanyada stratejik hata 14 Mart 2024 | 3.179 Okunma Erdoğan’ın “2 milyarlık” hayıflanması 12 Mart 2024 | 3.455 Okunma Ramazan bizim neyimiz olur? 10 Mart 2024 | 302 Okunma Afişler oy olsaydı 08 Mart 2024 | 765 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar