Zirvedeki görüşmenin psikolojisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ in görüşmesi…Demokratik bir ülkede bundan daha tabii ne olabilir?Bizde sorunlu idi. Siyaset derin bir kamplaşma üzerine bina edildiği ve partiler –...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ in görüşmesi…

Demokratik bir ülkede bundan daha tabii ne olabilir?

Bizde sorunlu idi. Siyaset derin bir kamplaşma üzerine bina edildiği ve partiler – özellikle iktidar cenahı- bunu siyasi strateji gereği kullandığı için, iktidar liderleri açısından da, muhalefet liderleri açısından da her türlü spekülasyona kaynaklık etmekteydi.

“Tavırlı olmak”, karşılıklı aşağılama dili geliştirmek, iktidarın da muhalefetin de ana yaklaşımı idi.

Özellikle iktidar cenahı, yüzde 50 artı 1’i kontrol alanında tuttuğu için muhalefeti küçümsemeyi de taraftarların sevdiği bir yaklaşım olarak görmekteydi.

Cumhurbaşkanı…. Anayasal çerçevede “milletin birliğini temsil” konumundaydı, ama “partili” hüviyeti ile “partili” gibi davranmaktan geri kalmıyordu. Önceki Ana muhalefet lideri onun dilinde “Bay Kemal” idi, yerine seçilen ise “Özgür Efendi” hitabına mazhar olacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.148 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.074 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.351 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 858 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.782 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar