Yunan sofistikeleri ile Hint mistikleri arasında..

Çinli bir muhalif Amerika’ya kaçmış. Sığınma talep etmiş. Muhaceret bürosunda “Adın ne” demişler, “Hap Şu Ruk” demiş, “Adını değiştirmek ister misin” demişler...

Çinli bir muhalif Amerika’ya kaçmış. Sığınma talep etmiş. Muhaceret bürosunda “Adın ne” demişler, “Hap Şu Ruk” demiş, “Adını değiştirmek ister misin” demişler “Evet” demiş. “Ne olsun yeni adın?” “Hapşu” demiş.

FETÖ’den kaçanların nereye gittiklerini izliyor musunuz, sakın yağmurdan kaçarken doluya kapılmasınlar!

FETÖ dediğiniz ne ki, Biraz Oppus Dei, biraz Moon, az biraz Mormon, biraz Kalvanizm tozu, işte öyle bir şey. CIA’nın, MOSSAD’ın, MI&’in Vatikan’ın mutfağında ne varsa o. Egzotik, “Euroasiya Egzotic Coctail”. Biraz da üzerine Scientology eklediğiniz mi al sana FETÖ.

Bir ara yazmışlardı, ABD’deki “New Age Religio”nın “Türkey” versiyonu için Kayseri işadamlarının sponsorluğunda “İslam Kalvinistleri”ni üreteceklerdi. Bunu yıllar öncesi yazmıştım da, Kayserili duyarlı bir Müslüman telefonla aramış, “Bizim Kayserililer Kalvinist, malvinist bilmez, ama zaten onların, belli bir yoldakilerin çoğu zaten “Galnavizli Müslüman” demişti.

Konyalılar için Mormonistik bir Müslümanlık anlayışı düşünülüyordu. Mevlana ve Şems ilişkisinden çağdaş platonik bir aşk hikayesi damıtmak gibi hayalleri vardı birilerinin. Yunus’tan “Folk İslam” için bir şeyler üretmek gerekiyordu. Maraş, Urfa, Diyarbakır farklı. Sahillerde Behailik örneği bir Müslümanlık öneriliyordu. Hatay ve Tunceli yöresindeki Alevileri Trakya ve sahillerle sentezleyeceklerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar