Trans human

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (28.03.2022)''Trans human'' başlıklı yazısı.

Trans deyince piyasada cinsiyet değiştirmiş kişi anlaşılıyor. 

“Transgender veya trans”, kişinin cinsiyet kimliği ile atanmış olan cinsinin uyumlu olmaması durumu’nu ifade ediyor. Yani bir kadın ya da erkek için “Trans” dendiğinde, onun cinsiyetini değiştirdiği anlamına geliyor..

Bu tamam da, artık “toplumsal cinsiyet” anlayışı ile insanlar, artık biyolojik cinsiyetlerinin dışında “Gender” olarak tanımlanacak ve cinsel yönelim, deneyim ve tercihlerine göre, din, ahlak ve gelenekten bağımsız olarak trans olduklarında “dezavantajlı bir topluluk” kategorisinden “pozitif ayrımcılık”a tabi olabilecekler. Lanzarote Sözleşmesine göre, 14 yaşındaki çocuklar, bir birey olarak bu “hak”tan yararlanabilecekler ve “ebeveynler”i bu konuda çocuklarını özgür bırakacaklar.

İstanbul Sözleşmesi ve Lanzarote, LGBTIQ+ BİREY’leri için bu anlamda her türlü desteğe hazır. Türkiye Belediyeler Birliği de zaten belediyelere, insani gaye ile bu bireylere, eğitim, sağlık ve hukuk desteği sağlanması çağrısında bulunuyor.

The Economist’in kapağını hatırladınız mı? “19-25 Haziran 2021 tarihli sayısı, arama motorundan aratın bakın. Kapak manşeti şöyle: Broadbandits / The Surging cyberthreat from spies and Crooks: Geniş bank / Casuslardan ve Dolandırıcılardan Artan Siber Tehdit”. Eskiden hackerler vardı, artık BioHacker’ler de var. Unutmayın, onlar, sizi hayvanlarınızı ve bitkilerinizi de hedef alabilirler artık. Sizi öldürebilirler, hasta da edebilirler. Özellikle aşı olanlar için bu tehlike daha da büyük. mRNA grubundakilerin “m” özelliğine dışarıdan yeni mesajlar yüklenebilir. SinoVac ve türevlerinin içindeki “NanoTüp’ler patlatılabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar