MÜSİAD’da yeni dönem

Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda MAZLUMDER’in yönetimi yenilendi. Anadolu Platformunda da yenilenme oldu. Önümüzdeki günlerde başka yenilikler de olacak. Son yenilenme AK Parti’de gerçekleşti. Şimdi sıra...

Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda MAZLUMDER’in yönetimi yenilendi. Anadolu Platformunda da yenilenme oldu. Önümüzdeki günlerde başka yenilikler de olacak.

Son yenilenme AK Parti’de gerçekleşti.

Şimdi sıra MÜSİAD’da idi. MÜSİAD’da da beklenen değişim gerçekleşti. Abdurrahman Kaan MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı..

MÜSİAD’daki yenilenmenin UTESAV ve IBF’de de gerçekleşmesi bekleniyor..

MÜSİAD’daki arkadaşlarla geçtiğimiz gün Yusuf Cevahir’in iftarındaydık. İftar sonrası da “eski dostlar” oturup konuştuk..

MÜSİAD son derece önemli bir kuruluş.. Ümera, Ülema’nın 3. ayağı iş adamı! Sacayağının üç ayağı bunlar..

2019’a kadar birçok yenilik yaşanacak. Önce yerel yönetimler, ardından Meclis yenilenecek..

Bizim STK’larımız da artık yenilenmeli.. Oda seçimleri için daha etkin bir kampanya yürütülmeli ve katılım sağlanmalı.. Önümüzde oda seçimleri de var. Bu konuda yine MÜSİAD’a büyük görevler düşüyor.

Metal yorgunluğu, Erdoğan’ın AK Parti için söylediği gibi, MÜSİAD’da da vardı, ama inşallah yeni dönemde bu yorgunluktan kurtulunacak.

MÜSİAD’ın tepeden tırnağa yenilenmesi gerek. Yeni bir dünya kuruluyor. Yeni bir Türkiye sözkonusu.. Görevimiz yeni bir medeniyetin ihyası ve inşası. “Sermayenin vicdanı” olmak da yetmeyecek artık. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz.. Sadece bugünün sorumluluklarını kuşanmak da yetmez, geleceğe dair hayallerimizin olması gerek.. Yeni dünya düzeninin kurulmasında bizim de söyleyecek sözümüz olmalı..

Basınımız, STK’lar ve üniversitelerle daha yakın işbirliğine ihtiyaç var. İttihad, ittifak ve itilaf temelli dışa açılmalar gerekli. İçerideki yasal engellerin kaldırılması, ön açısı, ufuk açıcı yeni düzenlemeler, idarenin etkin ve hızlı karar alması, bürokrasinin ıslahı, üretimde kalite ve verimlilik için iş adamlarının kendilerine çeki düzen vermeleri hepsi bizim kendi sorunumuz.. Başkalarının değişmesini isterken biz kendimizi de değiştirmeliyiz. “Biz kendimizi değiştirmedikçe Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir” zira! Biz de kendimizi değiştireceğiz. Özeleştiri yapacağız.

MÜSİAD üyeleri arasında mesela kaç ülkenin fahri ticaret ataşesi var? Yoksa niye yok! Ya da iş yaptıkları yurt dışında kaç sanatçı, gazeteci, fikir adamı ile tanışıyorlar. O ülkeden kaç yazarın eserini Türkçe’ye çevirip yayınladılar. O ülkelerde kaç yerli yazarın eserini yayınlattılar.. Kaç sanatçı, politikacı, bilim adamı ile tanışıyorlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar