Mike “Pompeo”

Pompei’nin Lut aleyhisselama ihanet eden Sodom ve Gomore gibi, Allah tarafından cezalandırılan şehirlerden biri olarak kabul edilir. Roma imparatoru Caligula tarihin gördüğü en gaddar ve sapık...

Pompei’nin Lut aleyhisselama ihanet eden Sodom ve Gomore gibi, Allah tarafından cezalandırılan şehirlerden biri olarak kabul edilir. Roma imparatoru Caligula tarihin gördüğü en gaddar ve sapık hükümdarlarından biri idi ve kız kardeşi ile birlikte yaşıyordu. Şehrin dört bir yanı eşcinsel genelevlerle çevriliydi.

ABD Dışişleri Bakanı Michael (Mike) Richard Pompeo aslında hukukçu biri. Dışişleri bakanı ama sanki Caligula’nın Şeytan’ı ona hulul etmiş gibi görünüyor.. Pompeo’nun son günleri ile ilgili anlatılanlar; paniğe kapılanların bir kısmı limana doğru koşarken bir kısmı korunmak için dağlara yönelmiş, kimi evine kaçmış ama limana doğru koşanları Tsunami vurdu. Dağlara kaçanları lavlar yaktı. Evlerine kapananlar volkanlardan yükselen küllerin altında kaldı. Bu felaketten kimse sağ kurtulamadı. 18 kilometrelik bir alan içerisindeki Pompei lavlar altında kalmıştı. Bu batılılar garip insanlar. Mesela İngilizlerin Çanakkale’ye gönderdikleri gemilerden birinin adı Goliath idi. Goliath Hz. Davud tarafından öldürülen bir Tanrı kıral olan Calud’un batıdaki adı idi.

ABD Şam-ı şerifi karıştırmaya kararlı. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması yetmedi  şimdi de Golan’ı İsrail’in toprağı olarak tanıma yönünde bir adım atıyor. Tabii bunun bir sonraki adımı Bekaa ve Kudüs’te Mescidi Aksa’nın yıkılarak yerine Süleyman mabedinin inşasına başlanması.

Hep söylüyorum bundan önce İran ile Suudi Arabistan arasında bir füze savaşı çıkarabilirler. Yani bizi Mekke ve Medine üzerinden vurmaya kalkabilirler. Dahası İsrail’e bir saldırı olması gerek. Ya da tam da seçim öncesi Netanyahu, Türkiye’nin Akdeniz’de petrol aramalarını bahane ederek Akdeniz’deki petrol arama faaliyetlerini sabote etmek için bir adım atabilir. Ankara kendi içinde bir “Beka sorunu” tartışması yaşarken, Netanyahu’nun da İsrail’in geleceği için bir beka sorunundan söz etmesi ilginç. Bölgede başta  Filistinliler olmak üzere, farklı kelimelerle ifade edilse de benzer sorunları var.

Trump ‘Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak tanıyacağız’ derken aslında bir sonraki adımı açıklamıyor. Bu Süleyman Mabedi ya da Bekaa da olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar