Menbiç’e doğru

Evet, Afrin operasyonu bitmeden TSK Azez’e doğru ilerlerken ÖSO El Bab üzerinden Menbiç’e doğru ilerlemeye başladı. TSK için Menbiç Afrin’den daha kolay bir alan. PKK’nın kaçış yolu da kapalı....

Evet, Afrin operasyonu bitmeden TSK Azez’e doğru ilerlerken ÖSO El Bab üzerinden Menbiç’e doğru ilerlemeye başladı. TSK için Menbiç Afrin’den daha kolay bir alan. PKK’nın kaçış yolu da kapalı. Fırat üzerinden geri çekilme yolları onlar için güvenli değil. Güneye doğru çekilmek zorundalar. Bu da DAEŞ bölgesine kaçmak anlamına geliyor. Yani PYD’liler için Menbiç’de direnmek demek ölümlerden ölüm beğenmek gibi bir şey.

Şimdilik PYD’liler için en güvenli hat Fırat’ın doğusu. PYD’liler ellerindeki DAEŞ’lileri ÖSO’ya karşı savaşmak üzere serbest bırakmışlar. Aslında ellerindeki DAEŞ’liler, oynanan oyunun farkına varıp, PYD saflarında savaşmayı kabul etmeyenler. Bunlar için tek kurtuluş yolu ÖSO’ya teslim olmaktır. PYD’lilerin onları bırakması ise, kendi can derdine düşmelerinden..

Aslında gerçek şu PYD’liler için artık dünyanın hiçbir yeri güvenli değil. Kimse bunları daha fazla içine almak istemeyecek. Çünkü bunlar kriminal tipler. Uyuşturucu ve terörle anılıyorlar. Siyasi risk taşıyorlar. Bu özellikleri ile bulundukları yerlerde şiddeti örgütlüyorlar. Toplumsal problemlere sebeb oluyorlar. Çünkü diğer Türkiye’den gelen göçmenlerle ciddi anlamda uyum sorunları var. Ve Türkiye’nin öfkesini çekmelerine sebeb oluyorlar. Son zamanlarda FETÖ ile bir yakınlaşma sözkonusu olsa da aralarında ciddi bir uyum sorunu var.

ABD bu gelişmelerden rahatsız. Bir yandan; “Türkiye’nin güvenlik endişelerini anladıklarını” söylüyorlar. Öte yandan; “operasyonların bitirilmesini” istiyorlar.

ABD PYD’nin Afrin üzerinden Türkiye’ye saldırdığını bilmiyor mu? Afrin üzerinden Amanoslara geçiş yapılarak bu bölgedeki teröristlere ikmal yapıldığını ve bu şekilde bölgede bir terör koridoru oluşturulduğunu bilmiyor mu? ABD bunu biliyor ve bile bile bunlara destek veriyor. Bu şekilde terör örgütüne yardım ve yataklık ediyor. Terör örgütü ile suç ortaklığı yapıyor. Hem de “müttefik” olduğunu söylediği, “stratejik ortak” olduğunu söylediği bir ülkeye karşı!

ABD; PYD ve DAEŞ konusunda suçüstü olmuştur. Yaptıkları her açıklama aleyhlerinde bir delil oluşturacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar