Görünen o ki!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (13.03.2022)''Görünen o ki!'' başlıklı yazısı.

Görünen o ki, birileri aba altından sopa gösteriyor. Türkiye’yi rengini belli etmeye zorluyorlar. 

Türkiye’nin de Rusya’ya karşı ambargoya katılmasını istiyorlar. NATO genel sekreteri ile görüşmenin ana temasını da bu oluştursa gerek. Hatta İsrail ile bu beklenmedik yakınlaşmanın arkasında Ukrayna olabilir.

Çin politikasında birileri Doğu Türkistan konusunu ısıtacaktır, Rusya ile ilişkilerde Kafkas politikası yanında Kırım konusunu da ısıtabilirler. Ukrayna ile birlikte Gürcistan’ı da düşünecek olursak, Karadeniz ısınacak demektir.

İster misiniz Rusya’ya karşı bir de Karaim / Hazara kartı açsınlar. Dahası bir de Gök Oğuzlar kartı açsınlar. Yani, Balkan, Rus ve Türk Yahudilerinden oluşan bir topluluk için Karadeniz sahillerinde bir devlet icad edebilirler.

Rusya da bir yandan Karabağ kartını masaya sürüyor.

Herkes Japon denizinde ABD ile Çin arasında bir kriz çıkmasını beklerken sorun Ukrayna’da çıktı. ABD Çin’e vurmadan önce onu izole etmek istiyor. Bu hesaplaşma öyle Çin ile de kalmayacak. Ve bu süreçte yeni savaş teknikleri de test ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar