Fatima’nın 3. sırrı

Portekiz’in Fatima köyünde 13 Temmuz 1917 tarihinde üç çoban çocuğa göründüğü iddia edilen Meryem Ana’nın verdiği 3 sırdan sonuncusu kıyamet savaşına ilişkin mi? Hristiyan...

Portekiz’in Fatima köyünde 13 Temmuz 1917 tarihinde üç çoban çocuğa göründüğü iddia edilen Meryem Ana’nın verdiği 3 sırdan sonuncusu kıyamet savaşına ilişkin mi? 

Hristiyan inancında bu tür “görü”ler mümkün. Hristiyanlığın kurucusu Tarsus’lu Saul de Hz. İsa’dan 50 yıl sonra Şam sokaklarında dolaşırken kendine göründüğünü ve öğüt verdiğini söyleyerek işe başlamıştı. Ve ilk iş olarak İsa (a.s)’a gelen vahyi değiştirdi. Domuzu ve şarabı helal kıldı! Bu durumda ona gelen bir cin ya da şeytan olabilir mi idi. Hz. Meryem’in göründüğü 3 çoban neydi, onu bilmiyoruz elbette.

Anlatıldığı şekli ile 1917’de Portekizli üç çoban çocuk, kendilerine Meryem Ana’nın görünerek üç sır verdiğini iddia etti. İlk sır dünya savaşları, 2. sır ise komünizmin çöküşüydü. 3. sır hiçbir zaman açıklanmadı.

Fatima’nın Sırrı” ile ilgili bir kitap yazan Helmuth Hoffman’a göre, başlangıçta Vatikan Başbakanı Kardinal Sodano’nun ağzından kaçırdığı, “dünya trajedisi” sözü bu sırrı işaret ediyor olabilir mi!. Hoffman, Fatima’nın 3. sırrının ‘tarihin sonundaki papa’ üzerine olması ihtimalinden de söz eder.. Bugün Katolik dünyasında, bu son sırrın “3. Dünya Savaşı ve Katolik Kilisesi’nin sonu”na işaret ettiği düşüncesi çoğunluktadır. 3. sır, Haçlı birliğinin dağılması, Papalık düzeninin ve Vatikan’ın sonu, İsrail’in yıkılması, kıyamet savaşlarının başlaması mı?

Bu konu hem teolojik, hem politik, hem de ideolojik açıdan tehlikeli bir konu. Mehdi ve Mesih’in dönüşü, kıyamet savaşları, Deccal, Anti Chirist, Melheme-i Kübra, Armageddon, Yecüc-Mecüc, Gog Magog, Dabbetül Arz, Emanet Sandığının bulunması, “Meşiah” inanışı ve “kıyamet”, hepsi bu konu ile ilgili.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar