Bir mektup var

Hani şu Taraf’ın, KCK operasyonunda paralel yapının deşifre ettiği AFP muhabiri M.Ö.’den mektup var. M.Ö. sözkonusu mektubunda şunları söylüyor: “Ajanlık ve gazetecilik üzerine kaleme almış...

Hani şu Taraf’ın, KCK operasyonunda paralel yapının deşifre ettiği AFP muhabiri M.Ö.’den mektup var. M.Ö. sözkonusu mektubunda şunları söylüyor: “Ajanlık ve gazetecilik üzerine kaleme almış olduğunuz yazıda aslında çok önemli bir konuya değindiniz. Ne yazık ki ülkemizde sayısı yüzlerle ifade edebileceğimiz yabancı casusların faaliyetleri bilinmekte ancak sadece izleyici olarak kalınabilmektedir. 

Örneğin bana Fransız gizli servisinin Türkiye sorumlusu ve diğer çalışanı (o dönem AFP İstanbul muhabiri olarak görünen Nicolas Cheviron) tarafından Türkiye aleyhine casusluk faaliyetlerinde bulunmam teklif edildiğinde, biz o dönem bu durumu kamuoyuna açılacak şekilde deşifre etmiş olmamız gerekirdi. Bugün de benzer olaylar yaşanıyor olabilir. Bu örnekten ders almamız gerekiyor ki, aynı yanlışlar tekrarlanmasın. Bu kişileri takip edebilelim. 

Ancak asıl problem olan casus vatandaşlarımızın azımsanamayacak kadar çok olması. Yurtdışından gazeteci, araştırmacı, yazar veya sosyolog kimliği ile gelip çeşitli araştırmalar yapan casuslar bizzat kendi vatandaşlarımız tarafından ağırlanmakta. Hükümet ve mevcut sistemden rahatsız olan bir çok kişi ‘Dünyaya seslerini duyuracakları’ inancıyla aslında gizli servislere hizmet etmekteler. Bizzat kendim sayısız defa bu tür faaliyetlere tanık olmuştum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar