Bir Ak Partilinin şahitliği

Aksaraylı müteveffa Av. İbrahim Ergin’in şahitliğinin son bölümü: “Doğrunun yiğitleri, maalesef dava adamı olmanın bedeli olarak, çıkarının itleri tarafından hırpalansa da, mücadeleye devam...

Aksaraylı müteveffa Av. İbrahim Ergin’in şahitliğinin son bölümü: “Doğrunun yiğitleri, maalesef dava adamı olmanın bedeli olarak, çıkarının itleri tarafından hırpalansa da, mücadeleye devam inşallah. Doğru mutlaktır, kişiye göre değişmez, değiştirilemez. Eğriyi, doğru ölçü kabul edersen, sonunda doğruyu, yanlış kabul edersin. Bilgi güçtür, bildiğin yanlışlığı düzeltemiyorsan o bilgi aynı zamanda da sineye yüktür. Ak Partide çalışmayan, davanın özünü kaybetmiş kişilerin bu seçimde elenmesi mutlaktır. Çünkü ya parti bunları ayıklayacak yoksa bu ayıklama görevini seçmen yapacak gibi görünmektedir. Ak Partinin mevcut seçimden başarı ile çıkabilmesinin en önemli anahtarı; adaylarını, vatandaşın ben de olsam bunu aday yapardım isabetini yakalamasına bağlıdır. Son dönemki, dövizin oynaklığı, mevcut zamlar, kamunun önü alınamaz israfı, belediyelerin şımarıklığı, vatandaşın bazı şeyleri sorgulamasına yol açmıştır.

Bulutların yağmur damlamalarını yeryüzüne bırakması olağan şeydir. Olağan dışı olanı ise, bulutların ağlamasıdır. Son dönem bazı belediye başkanları inanılmaz israf içinde. Har vurup harman savurmasında, makamını korumak kadar, yapılan harcamalardaki alınan kirli payların da etkisi büyük.

Çalışmayan, proje üretmeyen, halka dokunmayan kibir abideleri, FETÖ bulaşıklı belediye başkanlarını tahminimce Reis temizleyecektir. Yoksa halk gereğini yapmaya kararlı görünmektedir. Ak Partide makamlar millete, hizmette aracıdır. Bu nedenle makama oturanlarda güç ve kibir oluşmamalıdır. Oluşanların ise, artık ikaz değil, değiştirilmesi mecburidir. Gördük ki, kibir ve güç sarhoşu olanlar yapılan ikazı dikkate almıyorlar. İktidarı takip eden, azınlık bir grup var, çıkarı için kılçığı alınmış hamsi gibi her yöne yatan. Şimdi biz iktidardayız ve sizce, bu hamsi kılıklılar şimdi nerededir? Acıyı kabullenmeye görmesin insan, sonrasında, hiçbir acı artık canını acıtamıyor.

Başkanlık makamında yerli ve milli birinin olmadığını bir an düşünelim. Bir gecede üst düzey -tüme yakını- bürokratların görevden alınma ihtimali yüksektir. Mevzuatta buna uygun hale gelmiştir. Bu nedenle sorumluluk sahipleri, çok çalışmalıdır. Ak Parti iktidarında, güzel işler yaptı. Daha güzeli ise eğitimli, ilim ve bilimle donatılmış, ahlaklı bir neslin yetişmesine vesile olmasıdır.

Ürettiğimizden çok tükettiğimiz gibi, verimli olarak da az çalışıyoruz. Her şeyi devletten bekliyor ve nerdeyse hiç okumuyoruz sonra da, her şeyin istediğimiz gibi ve güzel olmasını istiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar