Belasını arayan ülke: ABD

ABD demek “darbe” demek. Halk darbesi ise o işin arkasında sosyalistler, ordu varsa büyük ihtimalle Amerika vardır. Aslında birçok ülkenin sınır, rejim ve iktidarlarını emperyal efendiler belirlemiştir. Mesela 23 Arap...

ABD demek “darbe” demek. Halk darbesi ise o işin arkasında sosyalistler, ordu varsa büyük ihtimalle Amerika vardır. Aslında birçok ülkenin sınır, rejim ve iktidarlarını emperyal efendiler belirlemiştir. Mesela 23 Arap ülkesinin ne anlamı var. Aynı din, dil, tarih, gelenek, coğrafya, ama devletler ve rejimler farklı. Toplam nüfus 425 milyon civarında. Moritanya, Batı Sahra, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Sudan, Cibuti, Somali, Yemen, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Filistin, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Ürdün. Nüfus olarak ilk 3’te Mısır, Sudan Cezayir var. Toprak olarak Cezayir, Suudi Arabistan ve Libya. Genel olarak İngiltere’nin yönetimler üzerinde ciddi bir ağırlığı var. Sonra Fransa, İtalya, biraz Rusya, ama her zaman tabii ki Amerika.

ABD, BOP üzerinden 22 İslam ülkesinin sınır, rejim ve iktidar yapısını değiştirecekti.. Ama olmadı..

Nereye girdilerse fitne çıkarttılar. Aynı ülkenin çocuklarını, dini, mezhebi, etnik, ideolojik, politik, felsefi ve vicdani kanaat farklılıklarını kullanarak birbirine düşürdüler ve hâlâ da aynı şeyi yapıyorlar.

Dünyadaki bütün çatışma alanlarında onlar var. Önce çatışma çıkarıyor, sonra barış bahanesi ile gelip yerleşiyor. Son 10 yılda Arap ülkelerinin toplam askeri harcamalarının yaklaşık 1 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Yıkılan şehirlerin imarı yine beyaz efendilerin kasalarına döviz olarak geri dönüyor. ABD demode olan, kullanma süresi dolan ya da yeni üretilip test edilmesi gereken silahları sıcak ortamlarda kullanıyor ve bu silahların parasını savaşan taraflara ödetiyor. Bu anlamda silah üreticilerinin refah ve mutluluğunun faturasını savaşan taraflar ödüyor.

Bu savaşlara bir de “Bahar” adını veriyorlar. Şimdi tezgâhta Venezuela var. Bir yandan ABD’nin desteklediği, kendini  “geçici devlet başkanı” ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Guaido, öte yandan seçilmiş başkan Maduro! ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükûmeti karşıtlarına destek verdiğinin açıklaması aslında suç itirafı gibi bir şey. Maduro’yu, siyasetini, ideolojisini ayrıca tartışabiliriz. Bu durum, ABD’nin darbe girişimine karşı çıkmamıza engel teşkil etmez. ABD’nin darbecilere arka çıkması sürpriz değil. Türkiye’deki darbe girişimlerinin hepsinin arkasında (Dostumuz ve müttefikimiz) ABD vardı. Terörün arkasında dün de onlar vardı, bugün de onlar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar