Arefe

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (01.04.2022)''Arefe'' başlıklı yazısı.

Ve yarın Ramazan.

Ramazan’a hazır mıyız?

Dikkat, Ramazan geldi diye otomatik olarak arınacak değiliz. 

Ramazan arınma ayıdır. 

Şeytanın bağlandığı aydır. Ama eğer insan bağlanan şeytanın ayağına giderse, onun için değişen bir şey olmayacak.

Ramazan Kur’an ayıdır

Kur’an’ın fayda vermediği bir insana Ramazan’ın ne faydası olabilir ki! Kur’an bizi Hakk’a ve hayra çağırır. O çağrıya kulak verenler kurtuluşa erenlerden olacaktır. 

Ramazan o çağrının daha yüksek bir sesle, tekrar davetinden ibarettir. Ama bu konuda duymak istemeyenden daha sağır kim olabilir. 

O hidayete ermek için, o çağrıya kulak verenler ve gereğini yapanlar için bir kurtuluş vesilesidir.

Diğer bütün kitaplar, Allah’ın kelamını daha iyi anlamak için değilse, o sözler bizi Hakk’a yaklaştırmıyorsa ne işe yarar ki.

Allah’ın davetine uyup kendimizi değiştirmeyeceksek, iman edenler olarak saflarımızı sık ve doğru tutmayacaksak, Ramazan geldi diye cennete girdirilmeyeceksiniz, Allah’ın Resulü geldi, size Allah’ın davetini getirdi diye cennete girdirilmeyeceğiniz gibi. Hatta davet size ulaştı ve siz bu davete icabet etmediniz ise bu gazab sebebidir. Ramazan da öyle. Belki bu Ramazan bazılarımız için son davet, son uyarı, son kurtuluş vesilesidir.

İman etmeden cennete girdirilmeyeceğimiz gibi, birbirimizi sevmeden gerçekten iman etmiş sayılmayacağız. Unutmayalım ki, “tefrika girmeden bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez”..

Biz ahir zaman Peygamberinin ümmetiyiz, fitne ve tereddi zamanıdır. 

Bizim neslimiz her anlamda daha dikkatli olmak zorunda.

Önce iman.. İman, ihlas, uhuvvet esas olmalı. 

En büyük fitnelerin başında dünyevileşmek var. İnsanlar Allah’ı ve ahiret gününü unuttular sanki. Din vijdanlara ve mabetlere hapsedildi. Her şey meta. İnsanlar çok sabırsız ve öfkeli. Adaleti aramıyorlar ve merhametli de değiller. Çok kibirliler, zevkleri ve menfaatleri peşinde koşuyorlar, istişare ve şûra etmiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar