Ah Trump, vah Trump!

“Ne kendi eyledi rahat, ne başkalarına verdi huzur.”Batı da çanlar demokrasinin intiharı için çalıyor. Çöken Trump iktidarı değil, batı demokrasisi, çöken kapitalizm.Trump gider bir başkası...

“Ne kendi eyledi rahat, ne başkalarına verdi huzur.”

Batı da çanlar demokrasinin intiharı için çalıyor. Çöken Trump iktidarı değil, batı demokrasisi, çöken kapitalizm.

Trump gider bir başkası gelir, sonuç değişmez. Çünkü kriz derinlerdedir ve yapısaldır. Batı reçetesinin kullanım süresi doldu. Ekonomisi, siyasası, laikliği, felsefesi, bilimi, teknolojisi, kavramları ile kurumları ile çöktü.

28 Şubatçılar 1000 yıl sürecek diyorlardı, batılılar tarihin sonuna kadar devam edecek bir saltanattan söz ediyorlardı, bitti.

Trump geldiği günden beri tartışılıyor. Daha ilk günden Trump’tan nasıl kurtulacaklarının hesabını yapmaya başladılar. Akla ziyan çözümler ürettiler. “Trump’ı öldür” diye kampanyalar düzenlediler. Kaliforniya birlikten ayrılmak için referandum çağrısı yapmaya hazırlanıyordu. Kongre alsın dediler, Yüce Divan’a göndermekten söz ettiler, sokak eylemleri ile istifaya zorlamak istediler. Seçim hilesinden söz ettiler, seçimi iptal ettirip, Rusya’yı da işe karıştırıp, sanık sandalyesine oturtmaya kalktılar o da olmadı. Hatta askeri darbe çağrısı yapanlar oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar