ABD kazdığı çukura düşecek

Söylüyorum, ABD kazdığı çukura düşecek. Irak’a niçin girdi, PKK ile hangi gaye ile ortaklık kurdu ise, işte onu kaybedecek, dahası bu iş ona tahmininden daha pahalıya patlayacak.. Bu adamlar farkında değiller...

Söylüyorum, ABD kazdığı çukura düşecek. Irak’a niçin girdi, PKK ile hangi gaye ile ortaklık kurdu ise, işte onu kaybedecek, dahası bu iş ona tahmininden daha pahalıya patlayacak..

Bu adamlar farkında değiller ama, son yirmi yılda çok şey değişti. Köprünün altından çok sular aktı. Ne ABD ne eski ABD, ne Türkiye eski Türkiye..

ABD’nin FETÖ projesi de çöktü, PKK projesi de.. Ve bundan sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

ABD Irak’ı işgal ettiği günlerde, bölgedeki ajanları vasıtası ile seçilmiş kişilerden olan on binlerce Peşmergeyi ABD’ye götürmüştü.. Aslında bunların arasında Ezdiler, Hristiyanlar ve eski ABD yandaşları da vardı. O gün doğan çocuklar bugün 20 yaşlarında ve artık onlar Amerikan vatandaşı.

ABD’nin Peşmergeye ilgisi çok eskilere dayanır. İran devrimi sonrası, devrim karşıtı Halkın Mücahidleri Irak sınır bölgesinden giriş-çıkış ve ikmal yapıyorlardı. İşin içinde yine ABD vardı. Saddam Hüseyin’in Halepçe’de Irak dindar Kürtlere karşı kimyasal gaz kullandığı, İran-Irak Savaşı devam ederken ABD bu bölgedeki Kürtlerle daha sıcak temaslar kurdu.. Yıl: 1988.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar