Tunç Soyer: Ankara'daki toplantı şaşırtıcı ve umut vericiydi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantı hakkında Sözcü Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'e konuştu, Soyer; ''Ankara'daki toplantı çok şaşırtıcıydı ve umut vericiydi" dedi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Soyer, 31 Mart'tan itibaren Türkiye'de yeni ve çok büyük bir dip dalgası oluştuğuna dikkat çekerek, "Bu dalga aşağıdan yukarıya doğru bütün siyasetin dilini ve kültürünü değiştiren bir güç taşıyor. Bunu doğru okuyamayan ayakta duramaz" dedi. Değişen siyasetin kodlarının şeffaflık, hesap verebilirlik, kucaklayıcılık, barış, mütevazı bir siyaset üslubu olduğunu ifade eden Soyer, "Türkiye, yaşanan bu değişimle bütün dünyaya umut olacak ve bu değişimin başlayacağı yer de İzmir olacak" dedi.

'İzmir hükümetten destek görmemiş'

İzmir’in önüne Ankara’dan set çekildiğine değinen Soyer, bu nedenle en hazırlıklı belediyenin kendileri olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanları toplantısına cevaplanmamış dosyaların fazlalığı nedeniyle AK Partili üyelerle Ankara’ya gitmeyi kararlaştırdıklarını belirten Soyer, “Buğra Bey (Genel Sekreter Buğra Gökçe) yıllardır bekleyen her şeyi bir klasör haline getirmişti. Ben de o klasörle gittim. Hepsini bakanlar önünde birer birer dile getirdim. Hakikaten İzmir hükümetten hiçbir destek görmemiş. Ben bunun değişeceğini, değişmek zorunda olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı bu toplantıları sürdürürse çok faydalı olacak. Türkiye nefes alacak. Bu açıdan Ankara’daki toplantı çok şaşırtıcıydı ve umut vericiydi” dedi.

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı için tıklayınız...

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini