Demokratik değişim İzmir’den başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, gelecek 4.5 yılda İzmir’de yapılacakları içeren Stratejik Plan’ı henüz kabul etmişti. Başkan Tunç Soyer’le o planın detaylarını konuştuk.

“Altyapı”, “Yaşam Kalitesi”, “Ekonomi”, “Demokrasi”, “Doğa”, “Yaşayarak Öğrenme” ve “Kültür-Sanat” söz konusu planın yedi amacını oluşturuyor. Tümü Birleşmiş Milletler’in kalkınma kriterleriyle uyumlu.

KEMERALTI YILDIZ GİBİ PARLAYACAK
Soyer, projelerini Deniz Zeyrek’e anlattı. Konak Pier’den saat kulesine, havra sokaktan Agora’ya, Kadifekale’ye çıkan güzergahın İzmir’in yeni sembolü olacağını söyleyen Soyer, Agora’daki 22 bin kişilik amfitiyatronun üç yıl içinde ortaya çıkarılacağını, Kemeraltı’nın İzmir’in en önemli projesi olacağını söyledi.

DİP DALGASINI OKUYAMAYAN SİYASETTE AYAKTA DURAMAZ

Söyleşiye, “yerel yönetimler demokrasiyi nasıl getirecek?” sorusuyla başladım. Soyer, 31 Mart’tan itibaren Türkiye’de yeni ve çok büyük bir dip dalgası oluştuğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Bu dalga aşağıdan yukarıya doğru bütün siyasetin dilini ve kültürünü değiştiren bir güç taşıyor. Bunu doğru okuyamayan ayakta duramaz. Değişen siyasetin kodları şeffaflık, hesap verebilirlik, kucaklayıcılık, barış, mütevazı bir siyaset üslubu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Zaten vardı göze batmaya başladı' 19 Nisan 2024 | 3.112 Okunma Millet “Hagosa gel” dedi! 06 Nisan 2024 | 735 Okunma Oy yoksa temiz su da yok! 05 Nisan 2024 | 764 Okunma Erdoğan ne yapacak? 03 Nisan 2024 | 3.639 Okunma Emeklinin ahını almayacaktınız! 01 Nisan 2024 | 4.423 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum