Nedim Şener "Teröristle ‘terör mücadelesi’ buraya kadar!" dedi ve açıkladı

Barış Pınarı Harekatı başladığından bu yana yaptığı yorumlar ve çıkarımları ile dikkat çeken Posta yazarı Nedim Şener, ABD'nin DEAŞ ile mücadele etmek için PYD ile ortaklık yapmasına karşılık olarak "Teröristle 'terör mücadelesi' buraya kadar!.." başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Şener "Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıkan batı dünyası, “Operasyon DEAŞ ile mücadeleyi engelleyecek” yalanına sığındı. Peki gerçek ne?"ifadelerini kullandığı yazısında "Kürtler bizi savaşa dahil etmek için bazılarını (DEAŞ mensuplarını) serbest bırakıyor olabilir."  dedi.

Şener yazısında Türkiye ve Avrupa'nın DEAŞ mensuplarını kolayca yakalayabileceğini ama ellerini çabuk tutmaları gerektiğini yazarak Türkiye’ye büyük yaptırımlar geleceğini belirtti

Bunun yanında Şener, PKK'nın kendisine patron bulmakta zorluk çekmeyeceğini belirtti. 

İşte Nedim Şener'in dikkat çeken ifadeleri:

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm Avrupa’da, PKK’nın Suriye kolu PYD/SDG ile ilgili temel görüşü, “terör örgütü DEAŞ ile mücadele ediyor” cümlesiydi. Hatta, terör örgütü PKK’ya desteği “DEAŞ’ı tamamen bitirmesine” bağlayan açıklamalar yapıldı, adeta kahramanlaştırıldı.

Bu nedenle Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıkan batı dünyası, “Operasyon DEAŞ ile mücadeleyi engelleyecek” yalanına sığındı. Peki gerçek ne?

Gerçek PKK/PYD/SDG’nin terör örgütü olduğu ve terör örgütü PKK ile bir başka terör örgütü olan DEAŞ’a karşı mücadele edilemeyeceğiydi. Nitekim bu düşünce önceki gün bir kez daha teyit edildi. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın kapsamı içinde olan bir hapishanede tutulan 859 DEAŞ üyesi PKK/YPG’liler tarafından serbest bırakıldı.

Hatta bu durum bizzat Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump tarafından da şöyle kabul edildi; “…. 200 yıldır savaşan halklar arasında yeni bir savaşa girmiyoruz. Avrupa’nın kendi DEAŞ tutuklularını geri alma şansı vardı ama bedelini ödemek istemediler, ‘ABD ödesin’ dediler.

Kürtler bizi savaşa dahil etmek için bazılarını (DEAŞ mensuplarını) serbest bırakıyor olabilir. Türkiye ve Avrupa onları kolayca yakalayabilir ama ellerini çabuk tutmalı. Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor.

Nedim Şener'in yazısının tamamı 

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini