Teröristle ‘terör mücadelesi’ buraya kadar…

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm Avrupa’da, PKK’nın Suriye kolu PYD/SDG ile ilgili temel görüşü, “terör örgütü DEAŞ ile mücadele ediyor” cümlesiydi.

Hatta, terör örgütü PKK’ya desteği “DEAŞ’ı tamamen bitirmesine” bağlayan açıklamalar yapıldı, adeta kahramanlaştırıldı.

Bu nedenle Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na karşı çıkan batı dünyası, “Operasyon DEAŞ ile mücadeleyi engelleyecek” yalanına sığındı. Peki gerçek ne?

Gerçek PKK/PYD/SDG’nin terör örgütü olduğu ve terör örgütü PKK ile bir başka terör örgütü olan DEAŞ’a karşı mücadele edilemeyeceğiydi. Nitekim bu düşünce önceki gün bir kez daha teyit edildi. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın kapsamı içinde olan bir hapishanede tutulan 859 DEAŞ üyesi PKK/YPG’liler tarafından serbest bırakıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.039 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.726 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 763 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.836 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar