Karar yazarı Ahmet Taşgetiren'den dikkat çeken yazı: Davutoğlu ne yapıyor, ne yapacak?

Dün Ahmet Davutoğlu, Bidebunudinle isimli youtube kanalında üç çetin gazeteci Akif Beki, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz’ın sorularını cevapladı. Karar yazarı Ahmet Taşgetiren 'Davutoğlu'ndan açık açık..' başlıklı yazısında dün gerçekleştirilen canlı yayını değerlendirdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Bidebunudinle isimli youtube kanalında üç çetin gazeteci Akif Beki, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz’ın sorularını cevapladı. Karar gazetesi yazarlarından Ahmet Taşgetiren 'Davutoğlu'ndan açık açık..' başlıklı yazısında dün gerçekleştirilen canlı yayının değerlendirmesini yaptı.

Taşgetiren yazısında , Davutoğlu'nun Pelikan bildirisinin “Bir yerlerde” kurgulandığını söylediğini, ad vermediğini, ama gönül koyduğu kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu yazdı. 

"Bugün çağrılsa Ak Parti genel başkanlığına gider” 

Süreç ona “Siyasi partiye kaç adım var” gibi sorular sorulacak noktaya gelmiş olmasına rağmen henüz “içerden” konuşuyor Davutoğlu. Sözlerinden kendisini “misyon duyarlılığı” itibariyle Ak Parti kitlesi ile ayrıştırmak istemediği anlaşılıyor. Bu konuda eleştirildiği bir gerçek. Hatta “Bugün çağrılsa Ak Parti genel başkanlığına gider” gibi bir sosyal medya söylemi, mülakatta kendisine aktarıldı. Bu tepki “Davutoğlu muhalif ses daha net konuşmalı” beklentisinin yansıması. Ona öfke duyan iktidar cenahındaki medya dünyası ise bir an önce “Düşman” hale getirilip, sözlerinin Ak Parti tabanını etkilememesini istiyor. Benim anladığım ise, o ana siyaset kulvarı olarak Ak Parti tabanını görüyor, kendisini o dünyaya ait hissediyor ve siyasette de hep “İçerden” bir dil kullanmakta kararlı.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi