Amiral Soner Polat'ın cenazesi ve İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu'nun cenazede yaptığı konuşma!

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, Levent Afet Yolal Camii'nde dün büyük bir kalabalıkla son yolculuğuna uğurlanan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Aydınlık gazetesi yazarı, emekli Tümamiral Soner Polat'ı bugün yazdı. Ömer Döngeleoğlu'nun cenaze töreninde yaptığı konuşma gündemde geniş yer buldu. Döngeloğlu "ona zulüm yapanlar yaşarken küçülüyor, o ise ölümüyle büyüyor!" ifadelerine yer verdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Aydınlık gazetesi yazarı, emekli Tümamiral Soner Polat, 30 Eylül Pazar günü uzun süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Soner Polat Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen resmi törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk "Yaşarken küçülmek, ölürken büyümek" başlıklı yazısında Amiral Soner Polat'ın cenaze töreninde yaşananları yazdı.

Cenazede, İlahiyatçı- yazar Ömer Döngeloğlu'nun dikkat çeken konuşmasından alıntı yapan Zentürk, "Ona zulmedenler yaşarken küçülüyor, o ise ölümüyle büyüyor!.." ifadesine yer verdi.

İşte Ardan Zentürk'ün yazısı

Levent, Afet Yolal Camii’nin avlusunda dün buluşan binlerce insan, bayrağa sarılı tabutun çevresinde hiç konuşmadan, sessizce ama büyük bir hüznü neredeyse ete-kemiğe büründürerek bekliyordu. 

Ortak ruh halini, cenaze için mükemmel bir helallik konuşması yapan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun, “Cenazelerde esas olarak katılanların merhuma helalliği istenir ama bu cenazede burada bulunanların merhuma özür ve ondan alacakları bir helalliğe ihtiyacı var” sözleri çok iyi anlatıyordu. 

Türk Deniz Kuvvetleri’nin yetiştirdiği mümtaz ve vatansever subay, (E) Tümamiral Soner Polat için düzenlenen cenaze töreninde yer alanlar, aslında, yüreği vatanı için atan, günü geldiğinde bu topraklar için esir düşmeyi de Kuvvayı Milliye mücadelesinin yeni bir cephesi olarak gören bir subaya zamanında tam olarak sahip çıkamamanın burukluğunu, hatta ruh ezikliğini yaşıyorlardı.

Vatanseverin ölümü

Soner Polat, bir zamanlar, günü birlik işbirlikçilerin heykellerini dikmeye çalıştıkları FETÖ’cü savcı ve hakimlere karşı direnişin sembollerinden biriydi,ona zulüm yapanlar Döngeloğlu’nun dediği gibi yaşarken küçülüyor, o ise ölümüyle büyüyor!..  

Allah büyüktür. 

Millet ve ümmet için mücadele eden ile İslam’ı Haçlı’ya, Davud Yıldızı’na satmaya çalışan FETÖ gibiler arasındaki farkı, bu dünyada mutlaka gösterir.

Polat komutan, üniformalarıyla Yunan’a sığınanlara, emperyalist başkentlerin kapı köpeği olanlara, şerefli bir askerin ölümüyle bile ders verebileceğini gösterdi.

Dün, Levent’te, camii avlusunda bunu yaşadık. 

Allah mekanını cennet eylesin. 

Ardan Zentürk'ün yazısının tamamı

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini