TOKİ’den Ucuz Konut Fırsatı! 6 Bin 900 TL Taksitle 2+1 3+1 Evler Satışa Çıktı

TOKİ'den 7 ilde ucuz konut satışı duyurusu geldi. 2+1 3+1 daireler ayda sadece 6190 TL taksitle satışta. İşte TOKİ konut satışı yapılacak iller listesi…

TOKİ’den Ucuz Konut Fırsatı! 6 Bin 900 TL Taksitle 2+1 3+1 Evler Satışa Çıktı

Türkiye'de fahiş konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelirken TOKİ vatandaşın barınma sorununu çözüyor. Üstelik yüksek kredi faiz oranları ödemeden ayda kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmak TOKİ kampanyaları sayesinde mümkün hale geliyor. TOKİ konut projeleri ile ilgili yeni açıklama geldi. Tam 7 ilde TOKİ ucuz konut satışı başladı. Peki TOKİ konut satışı yapılacak iller hangileri? TOKİ konut satışı başvuru şartları neler?

TOKİ konut satışı detayları vatandaşların dikkatini çekmeye devam ederken, TOKİ 7 ilde konut satışı başvurularının detaylarını açıkladı. e-Devlet üzerinden yapılan duyuruda, satışa sunulacak konutların 2+1 ve 3+1 şeklinde olacağı belirtildi. TOKİ konutlarına başvuru yapmak isteyenlerin 2 bin liralık başvuru ücreti yatırması gerekiyor. İşte başvuru şartları ve konut satış tarihleri...

BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ konutlarına başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

T.C. Vatandaşı Olma ve 18 Yaşını Doldurmuş Olma: Başvuru sahiplerinin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

Konut Sahibi Olmama: Başvuru yapan kişinin, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması ve daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olmaları gerekmektedir.

Tek Başvuru: Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

İkamet Şartı: Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde en az 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. İl nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.

Başvuru Bedeli: Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

KONUT SATIŞI YAPILACAK İLLER VE TARİHLERİ

TOKİ konut satışı yapılacak iller ve tarihleri şu şekildedir:

Erzincan: 5 Temmuz 2024

Kırıkkale: 5 Temmuz 2024

Konya: 28 Haziran 2024

Manisa: 28 Haziran 2024

Ordu: 5 Temmuz 2024

Sivas: 5 Temmuz 2024

Yozgat: 12 Temmuz 2024

KONUT FİYATLARI VE ÖDEME KOŞULLARI

TOKİ tarafından satışa sunulacak konutların fiyatları ve ödeme koşulları da vatandaşların ilgisini çekiyor. Konut fiyatlarının aylık 6900 TL'den başlayan taksitlerle yapılacağı açıklandı. Bu uygun ödeme koşulları, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti