Tek Şart Var! Bakanlık O Kişilere Maaş Bağlıyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni karar alındı. Bakanlık o şartı sağlayanlara maaş bağlayacak. İşte bakanlıktan destek ödemesi almak için şartlar…

Tek Şart Var! Bakanlık O Kişilere Maaş Bağlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi destek programlarını arttırmayı sürdürüyor. Temmuz zamları yaklaşırken bakanlıktan yeni bir karar daha geldi. Çeşitli sağlık sorunları yaşayan kişilere Aile Bakanlığı tarafından maaş bağlanacak. Yeni destek programı ile ilgili başvuru şartları da netleşti. Sadece tek şartı yerine getirenler müracaat ederek Maaş almaya başlayabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yardım programı kapsamında Kronik hastalığı bulunanlara sosyal yardım ve destek ödemesi parası verilecek. Program kapsamında yardım verilecek hastalıklar ise tüberküloz ve SSPE oldu. Sosyal ve ekonomik anlamda bu bireyleri desteklemek isteyen Bakanlığın aradığı şartlar ve destek miktarı da netleşti.

BAKANLIKTAN KRONİK HASTALIĞI OLANLARA SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kronik hastalığı olan vatandaşlara her ay düzenli sosyal destek ödemesi verecek. Bu yardım için herhangi bir gelir kriteri Aranmıyor. Ancak sadece 2 hastalık destek kapsamına alındı. Bu hastalıklar ise tüberküloz ve SSPE oldu. Bu hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlar başvuru yapmaları durumunda sosyal yardım ve destek ödemesi alabilecek.

HER AY 5100 TL YARDIM VERİLECEK

Bakanlığın yeni destek programı kapsamında Kronik hastalığı bulunan vatandaşlara her ay 5100 TL yardım veriliyor. Bu yardımlar Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında arttırılıyor. O sebeple kronik rahatsızlığı bulunan kişilere verilecek yardımlar Temmuz ayından itibaren zamlı olarak ödenmeye başlanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu yardımı için başvuru işlemleri e-devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Aile Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilir ya da bizzat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına müracaat edebilirsiniz.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti