Memur ve Emekli Zammı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Oranları Açıklandı

Memur ve emekli zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca emeklinin beklediği yeni zam oranları açıklandı.

Memur ve Emekli Zammı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Oranları Açıklandı

Temmuz ayında yapılacak memur ve emekli zammı için geri sayım sürüyor. 3 Temmuz'da 6 aylık Enflasyonun belli olması ile birlikte yeni zam oranları da ortaya çıkacak. Türkiye İstatistik kurumuna gözler çevrilirken bir yandan da ilave zaman olup olmayacağı araştırılıyor. Son dakika haberi Az evvel geldi. Peki memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Maaşlara enflasyon farkı yüzde kaç olacak? Refah payı zammı verilecek mi?

Emekli ve memur maaş zammı Temmuz 2024 için geri sayım devam ediyor. Artık son viraja girilirken maaşları ne kadar zam geleceği ile ilgili yeni bilgiler de gündeme geliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın fiyata katılımcı anketi sonuçlarından yola çıkan SGK uzmanları Temmuz 2024 maaş zamlarını hesapladı. Temmuz'da memur ve Emekliye ne kadar enflasyon farkı verilecek? Refah payı var mı?

6 AYLIK ENFLASYON TAHMİNLERİ BELLİ OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı piyasa katılınca anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre 6 aylık Enflasyonun %25 çıkması bekleniyor. Son açıklanan enflasyon verileri ile birlikte 5 aylık enflasyon %22.72 olmuştu. Buna aynı zamanda Haziran ayı enflasyon oranları da eklenecek Böylece 6 aylık enflasyon verisi kesinlikle kazanacak.

EMEKLİYE PAYI ZAMMI VAR MI?

Milyonlarca emekli refah payı zammı alamayacağını da merak ediyor. Son günlerde refah Payı konusu çok tartışılan ve konuşulan konular arasındaydı. Ekonomi yönetiminin sıkılaşma politikaları nedeniyle Bu yıl emeklilere refah Payı verilmeyeceği iddia ediliyordu. Ancak son gelen kulis bilgilerine göre refah Payı verilecek. Yüzde 10 refah payı zammı verilmesi halinde yeni maaş zammı oranı %35 olacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Memur ve memur emeklisine verilecek zam oranları ise SSK ve BAĞ-KUR emeklisinden farklı olacak nokta memur ve memur emeklisi için gündeme gelen %10 Toplu sözleşme zammına ek %10 enflasyon farkı bekleniyor. Bu durumda yeni zam oranları %20.34'e kadar yükselecek.

 TÜİK'İN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Emekli ve memur zammı kesin rakamların belli olabilmesi için öncelikle Türkiye İstatistik Kurumunun açıklaması bekleniyor. 3 Temmuz tarihinde yapılacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından emekliye zam süreci de başlayacak.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti