Kadınlara ERKEN EMEKLİLİK Fırsatı! Prim ve Yaş İndirimine Devlet Desteği Eklendi

Büyük Sosyal Güvenlik reformu geliyor. TBMM tatilden döner dönmez görüşmeler başlayacak. Bu kapsamda kadınlara erken emeklilik fırsatı sunulacak.

Kadınlara ERKEN EMEKLİLİK Fırsatı! Prim ve Yaş İndirimine Devlet Desteği Eklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerin hemen ardından Sosyal Güvenlik reformu müjdesini vermişti. Geçtiğimiz yıl EYT düzenlemesi ve 3600 ek gösterge ile Milyonlarca kişi memnun kalmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Sosyal Güvenlik reformu TBMM'ye sunuldu. Kurban Bayramı tatilinin bitmesinin hemen ardından görüşmeler başlayacak. Özellikle kadınlar yeni Sosyal Güvenlik reformu ile doğum izni ve emeklilik konusunda avantajlı duruma geçecek. Kadınları bekleyen erken emeklilik düzenlemesine dair detaylar haberimizde…

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ

Yeni düzenlemelerle birlikte ev hanımları için atılacak adımların başında prim desteği geliyor. Ev hanımlarına sosyal güvence imkanı sağlamak amacıyla verilecek birim desteği isteğe bağlı sigorta yapılması durumunda verilecek. Devlet isteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımlarına üçte bir prim desteği sağlayarak erken emekli olmalarına yardımcı olacak.

KADIN ÇALIŞANLARIN DOĞUM İZNİ ARTACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de doğum oranlarının azaldığına dikkat çekmişti. Bir süredir AK Parti tarafından doğum izninin artırılması talepleri değerlendiriliyor. Taleplerin gündeme taşınmasının ardından hazırlıklar da hızlı bir şekilde başladı. Çalışan kadınların çocuk sahibi olmasını teşvik etmek amacıyla doğum izni süresi uzatılacak.

KADINLARA YAŞ İNDİRMİ

Ayrıca çocuk sahibi olan kadınlara yaş indirimi de uygulanacak. Bu kapsamda çocuk sahibi olan emeklilik yaşı çocuk sayısına göre öne çekilecek. Şu anda ağır işlerde çalışanlara yönelik bazı düzenlemeler var. Kadınlara da benzer şekilde yıpranma payı sistemi modeli getirilecek Böylelikle çocuklu kadınlar daha erken emekli olacak.

DOĞUM BORÇLANMASI FIRSATI

Çalışan kadınların şu anda doğum borçlanması imkanı var. Sigorta giriş tarihinden önce dünyaya gelen çocuklar için doğum borçlanması yapılabiliyor. Benzer bir uygulamanın isteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları için de uygulanması gündemde. Yani isteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları da doğum borçlanması ile Emeklilik yaşını öne çekme fırsatına sahip olacak.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti