Dolar Gaza Basıyor! 10 Gün Sonra Geleceği Rakamı TV’de Canlı Yayında Açıkladı

Ekonomist Murat Sağman, Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ile dolar kurunun yükseleceği tarihi canlı yayında açıkladı.

Dolar Gaza Basıyor! 10 Gün Sonra Geleceği Rakamı TV’de Canlı Yayında Açıkladı

Merkez Bankası, kritik faiz kararını 27 Haziran Perşembe günü kamuoyuna açıklayacak. Anket sonuçlarına göre, Merkez Bankası'nın faizi sabit tutması bekleniyor. Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan ekonomist Murat Sağman, Merkez Bankası'nın faiz politikasına ve dolar kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

FAİZ İNDİRİMİ VE DOLAR KURU BEKLENTİLERİ

Murat Sağman, faiz indirimi konusunda eylül beklentisi olduğunu, ancak Eylül'de faiz indirimi beklemediğini ifade etti. Sağman, "Faiz indirimiyle bütün dengeleri bozduk. Bunu toparlamak sadece faiz yükseltmekle olmuyor," diyerek enflasyonun düşmesinin zaman alacağını belirtti.

KURUN ARTACAĞI TARİH

Sağman, Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapmayacağını belirterek, enflasyonun bu aydan itibaren düşmeye başlayacağını ve baz etkisiyle eylül başında açıklanacak enflasyonun düşük olacağını aktardı. Doların ne zaman yükseleceği ile ilgili konuşan Sağman, birkaç ay daha TL'de kalmanın daha avantajlı olacağını söyledi. "Kur ne zaman artar? Ne zaman faiz indirimleri başlarsa o zaman kurdaki baskı artacak. Faiz indirimi kasımda gelir, en erken ekim," ifadelerini kullandı.

ENFLASYON VE FAİZ POLİTİKASI

Ekonomist Murat Sağman, enflasyonun düşmesinin uzun zaman alacağını ve faiz indirimlerinin kur üzerinde baskı yaratacağını vurguladı. "İşimiz çok zor. Faiz indirimiyle bütün dengeleri bozduk. Bunu toparlamak sadece faiz yükseltmekle olmuyor," dedi. Sağman, enflasyonun bu aydan itibaren düşmeye başlayacağını, ancak bunun baz etkisiyle gerçekleşeceğini belirtti.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Merkez Bankası'nın 27 Haziran'da açıklayacağı faiz kararının önemli olduğunu belirten Sağman, piyasa beklentilerinin faizlerin sabit tutulması yönünde olduğunu söyledi. Sağman, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlamasının kur üzerindeki baskıyı artıracağını ve bu durumun doların yükselmesine yol açacağını ifade etti.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti