Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Çalışan Kadınlara Doğum Paketi Geliyor

Doğum izni artırılacak, yarı zamanlı ve evden çalışma imkânları sağlanacak. Hükümetten çocuk yapmayı teşvik için yeni düzenlemeler geliyor.

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Çalışan Kadınlara Doğum Paketi Geliyor

Türkiye'de nüfus artış hızının düşmesi üzerine hükümet, doğum izni süresini artırma, yarı zamanlı çalışma ve evden çalışma gibi teşvik edici önlemler alacak.

Türkiye'de nüfus artış hızının düşmesi, hükümeti harekete geçirdi. AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında tartışılan ve çözüm önerileri sunulan konu, çalışan kadınların çocuk yapma konusundaki endişeleri ve talepleri üzerine odaklandı. Hükümet, kadınların hem kariyer hem de çocuk sahibi olabilmeleri için gerekli destekleri sağlayacak yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

DOĞUM İZNİ SÜRESİ ARTIRILACAK

Hükümet, kadın çalışanların çocuk yapma konusundaki endişelerini gidermek amacıyla doğum izni süresini artırmayı planlıyor. Sabah'tan Fatma Göksu ve Burcu Şen'in haberine göre, kadın çalışanların doğum sonrası izinlerinin artırılması ve esnek çalışma koşullarının sağlanması gündemde. Bu kapsamda:

Yarı Zamanlı Çalışma: Kadın çalışanlara yarı zamanlı çalışma imkânı sağlanacak.

Evden Çalışma Modeli: Anneler, doğum sonrası esnek çalışma koşulları çerçevesinde evden çalışma modelinden yararlanabilecek.

Kıdem Boşlukları: Annelerin kıdem boşlukları bütçeden tamamlanacak.

KADIN ÇALIŞANLARIN TALEPLERİ

Bir MKYK üyesi, kadınların doğum sonrası izin taleplerinin önemine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "4 aylık doğum izni çok az, kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışma veya evden çalışma ile desteklenmeleri ve bu duruma kaynak ayrılması gerekiyor. 1 yıllık izin seçeneği ile 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkânı gündeme getirilmeli ve adım atılmalı."

HAZİNE VE MALİYE BAKANI'NIN DESTEK MESAJI

Talepler üzerine konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, atılacak her adımı yüzde 100 desteklediklerini ifade etti. Şimşek, "Maliye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Özel sektör de sürece dâhil edilmeli. Kaynak aktarımı konusunda problem olmaz. Özel sektörü destekleriz, kıdem tazminatına tanımlamaları için gereken desteği veririz" dedi.

YAŞLI NÜFUS VE TEHLİKENİN FARKINDALIĞI

Bakan Şimşek, yaşlı nüfusun genel nüfusa oranının artması tehlikesine de dikkat çekerek, "Son 20 yılda yaşlı nüfusun genel nüfusa oranı yüzde 10'lara kadar yaklaştı. 65 yıl öncesinde bu oran yüzde 3.5'ti. Hükümet olarak tehlikenin farkındayız" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 3 ÇOCUK ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 2001'de 2.38 olan doğurganlık hızının 2023'te 1.51'e gerilediğine dikkat çekti. Erdoğan, "Tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Tavsiyemizden dolayı pek çok kez eleştiriye uğradık. Maalesef zaman, öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor" dedi.

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır Çakalların saltanatı aslanlar ayağa kalkana kadardır
Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır Asıl olan iç cephedirçgerisi teferruattır
Tehlikenin ayak sesleri Tehlikenin ayak sesleri
12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek 12 Milyon Emekliye 13000 Lira Ödenecek
Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli! Yüzde 50'den fazla zam geldi: Yarından itibaren geçerli!
Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var Yüzde 44 zam bombası! Mehmet Şimşek'e çağrı var
Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak  Ziraat Bankası 8100 TL Ödeme Yapacak 
3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti 3 yaş erken emeklilik geldi! Emeklilik sistemi değişti